Liniște. Pentru idei mai bune în HR

  • 23 марта 2017, 13:51
  • 828

Familia, conversațiile de la serviciu, social media și mesajele electronice generează zgomot. Iar lipsa liniștii poate afecta creativitatea tuturor oamenilor din organizație.

Specialiștii în resurse umane sunt unii dintre cei mai ocupați angajați din companii, în condițiile în care ei sunt nevoiți să facă față o mulțime de activități, cum ar fi recrutarea de oameni noi, menținerea talentelor în organizații, pregătirea personalului și gândirea unui pachet de compensații și beneficii. Dar chiar și cei mai ocupați oameni din organizații au nevoie de perioade prelungite de liniște. Diverse studii recente au arătat că pauzele de liniște contribuie la refacerea sistemului nervos, ajută la păstrarea energiei și ne determină mentalul să se adapteze și răspundă mai ușor la mediul complex în care trăim, muncim și conducem oameni, scrie Harvard Business Review. Starea de liniște ajută angajații să se concentreze mai bine la birou și să vină cu idei proaspete. Prin urmare, dacă lucrezi într-un departament de resurse umane și ai un program foarte încărcat, poți folosi câteva trucuri simple ca să obții câteva momente de liniște, potrivit Harvard Business Review.

Cinci minute de liniște pentru fiecare întâlnire

O zi la birou aglomerată cu foarte multe întâlniri se poate transforma într-una extrem de productivă dacă alegi să îți acorzi câteva minute de liniște înainte de fiecare întrevedere. Închide ușa biroului, du-te într-o sală goală sau coboară din sediu și mergi pe o bancă.

Stop mesajelor și știrilor

Uită de e-mail pentru câteva ore sau chiar pentru o zi întreagă și încearcă că nu te mai lași distrat de știri, Facebook și Instagram. Chiar dacă ziua ta nu va fi lipsită în totalitate de elemente perturbatoare – din cauza familiei, colegilor de serviciu sau a altor zgomote din birou – te poți bucura de starea de odihnă mentală pe care ți-o oferă lipsa e-mailurilor și a contactului cu știrile.

O după-amiază în natură

Renunță la telefon și la viața de birou pentru câteva ore și mergi într-o excursie de 2-3 ore în natură. Contactul cu mediul te ajută să scapi de gândurile stresante și, de asemenea, îți sporește capacitatea creativă.

Retrage-te în meditație

Încearcă să te retragi, cât se poate de des, într-un loc în care nimeni nu te poate deranja, și experimentează meditația. Practica mediației te ajută să te conectezi cu interiorul tău și îți trezește la viață intuiția.