Cum sa utilizezi mai bine tehnologia in folosul tau: ce tools & softwares sa folosesti

  • 2 марта 2018, 10:30
  • 1 627
  • 1

In ziua de azi, ca fondator de startup si chiar ca si antreprenor experimentat, ai la dispozitie o multime de tool-uri sau software-uri care te pot ajuta sa fii mai productiv, sa iti tii angajatii aproape fara a sta in sedinte interminabile, sa iti verifici datele afacerii sau sa cauti si sa tii legatura cu clientii tai.

Pe langa faptul ca iti poti accesa datele de oriunde, informatiile tale de business fiind stocate in cloud, tehnologia te poate ajuta si sa te organizezi mai bine la nivelul echipei si a task-urilor pe care le aveti de indeplinit pentru a va scala afacerea.

In cele ce urmeaza vom face o scurta lista a unor tool-uri pe care le folosim si noi si pe care va recomandam sa le utilizati pentru a va dezvolta afacerea mai usor si mai rapid, pentru a va angaja oameni relevanti, dar si pentru a afla de fiecare data cand lumea vorbeste despre startup-ul vostru.

Startup with Google

Daca startup-ul tau are o zi, asta este locul in care ar trebui sa intri prima data (nu este exclusiv pentru antreprenorii incepatori). Este un fel de librarie virtuala unde gasesti o gramada de tool-uri care te pot ajuta sa ridici o afacere.

Platforma este structurata pe mai multe sectiuni si categorii si gasesti cam tot ce iti trebuie pentru a construi un produs, a-l optimiza, a face aplicatii mobile pentru el. De asemenea, Google te invata si cum sa gasesti oamenii potriviti pentru afacerea ta, cum sa conduci o echipa, sa intelegi clientii, si iti da acces la programe special create pentru startup-uri (de exemplu, acceleratoare, hub-uri).

Orkie

Trecem la programe si aplicatii pentru antreprenorii care au trecut deja de prima saptamana in afaceri. Si pentru ca ne dorim sa sustinem startup-urile romanesti, va propunem un tool foarte interesant, care se bate de la egal la egal cu aplicatii precum Slack (utila managerilor, pune echipa laolalta – poti trimite mesaje tuturor, ca intr-un chat, si poate fi folosita de pe orice device) sau Trello.

Orkie a fost creat la Berlin de o echipa de romani si isi propune sa schimbe productivitatea la locul de munca.

In esenta, Orkie este o aplicare care optimizeaza munca intr-o companie, intre diverse deparamente. Acest program poate fi integrat cu altele deja existente, iar departamentele pot colabora intre ele mult mai eficient. Cu ajutorul inteligentei artificiale, aplicatia le poate oferi sugestii managerilor pentru a elibera sau nu angajatii, sau a-i face sa lucreze cu mai mult spor. Managerii vor sti permanent ce se intampla cu un proiect, adica care este stadiul lui, si daca e nevoie sa-i mai lase angajatului zile suplimentare pentru a-l finaliza.

Skype

Skype ramane in continuare cea mai buna optiune pentru video call-uri in zona de business. Calitatea video si audio a apelurilor il face inca serviciul preferat de orice afacere pentru conferinte long-distance.

Serviciul permite atat convorbiri/conferinte video si audio, cat si mesaje scrise, transfer de date sau distribuirea capturilor de ecran.

WhatsApp Business

Este versiunea pentru afaceri (tot gratuita) a popularei aplicatii de mesagerie: companiile si clientii lor pot interactiona direct. Serviciul poate fi folosit pentru programari (daca ai un restaurant, cafenea sau service auto), trimiterea unor mesaje promotionale, le poti spune clientilor care sunt ofertele zilei si poti raspunde rapid la intrebarile lor daca iti setezi optiunea „raspunsuri rapide”.

MailChimp

Este una dintre cele mai bune solutii de pe piata pentru crearea de campanii prin email sau pentru trimiterea de newslettere. Continutul campaniilor poate fi personalizat si poti avea un stil care sa te reprezinte cat mai bine ca si companie.

SocialBee

SocialBee este tot un produs romanesc care ajuta companiile sa profite mai bine de retelele sociale, sa-si dezvolte comunitatea si sa stranga mai multi fani/clienti in jurul produselor si serviciilor pe care le ofera.

Astfel, daca ai o pagina de Facebook si vrei sa strangi mai multi oameni in jurul ei, dar nu ai prea mult timp la dispozitie ca sa o administrezi, SocialBee te poate ajuta sa faci continut, sa o tii activa si sa strangi fani.

Poti sa afli mai multe despre ce fac tinerii din Cluj in acest material.

HootSuite

Este una dintre cele mai usoare unelte prin care poti controla continutul pe mai multe conturi de social media, precum Facebook, Twitter, LinkedIn, dar si de a obtine date despre utilizatorii care te viziteaza in online.

AdWords Express

Produsul menit sa ajute afacerile mici sa atraga noi clienti in online a fost prezentant recent in Romania de cei de la Google.

AdWords Express este o versiune simplificata a AdWords si poate fi folosit si de cei care nu au prea multa experienta in mediul online, asa ca nu mai este neaparata nevoie sa angajati un om specializat pe partea aceasta.

In esenta, pentru crearea unei campanii prin AdWords Express ai nevoie cam de un sfert de ora – acest tool automatizeaza setarile campaniei, targetarea si selecteaza automat cuvintele cheie de care ai nevoie.

Detalii poti afla si din acest material.

Google Analytics

Este un tool arhicunoscut pe care trebuie sa-l foloseasca orice startup online. Este gratuit si iti poate oferi foarte multe informatii despre ceea ce se intampla pe site-ul tau si ce cauta lumea sa vada.

Google Drive

Iti poti stoca documente si fisiere pe care le poti accesa de oriunde, fiind sincronizate pe toate device-urile tale. Trebuie sa ai in vedere faptul ca, pentru varianta gratuita, exista o limita de spatiu de stocare de 30 GB.

Dropbox Business

Este un alt tool care te ajuta sa ai mereu o copie de rezerva a celor mai importante documente ale tale. Varianta standard a abonamentului costa 10 euro/luna pe fiecare user (pot fi de la 3 utilizatori), iar varianta advanced costa de la 15 euro/luna/persoana.

Opening.io 

Este un instrument de recrutare, creat tot de o echipa de romani, care foloseste inteligenta artificiala pentru a-ti trimite in companie doar candidatii potriviti pentru setul de cunostinte de care ai nevoie. In esenta, primesti cele mai relevante CV-uri pentru descrierea ta de job.

Opening.io poate fi integrat in programele pe care folosesti, sau poate fi folosit doar el daca nu ai alte solutii. Softul Opening.io face o analiza completa a CV-ului candidatilor (fie ca este sub forma de fisier, PDF sau Word) si le da oamenilor de HR o lista de sugestii privind cei mai potriviti candidati pentru postul pe care il au deschis.

BrandMentions

BrandMentions, un instrument creat de romanii din spatele cognitiveSEO, monitorizeaza prezenta online a business-urilor. Pentru a-ti monitoriza brandul trebuie sa creezi un proiect pe baza cuvintelor cheie care il definesc, iar instrumentul urmareste in timp real mentionarea cuvintelor respective.
Serviciile complete oferite de BrandMentions includ Brand Monitoring, Competitor Spying, Reputation Management, Media Monitoring, Business Intelligence, Publishing.

FeedCheck

Acesta este un alt proiect romanesc online pe care brandurile il pot achizitiona sub forma unui abonament pentru a-si urmari in timp real review-urile de pe magazinele online, de a le folosi in scopuri de marketing sau pentru a raspunde clientilor. 
Detalii despre ei poti citi in acest material https://start-up.ro/omul-care-scormoneste-internetul/

Team Viewer

Este programul prin care poti folosi un alt computer de la distanta sau prin care poti permite altuia sa-ti foloseasca computerul de la distanta. Este o unealta buna si pentru antreprenori, iar acum exista si o aplicatie de Windows 10 care arata mult mai bine.

Windows 10

Word, Power Point, Paint, Microsoft Edge, Teams.

Cea mai noua varianta a sistemului de operare vine cu o gramada de noutati si lucruri utile pentru echipe si oameni de business. De exemplu, poti face adnotari pe documente PDF in Microsoft Edge, le poti sterge sau poti evidentia anumite portiuni de text.

Microsoft a introdus dictarea in Office 365, asa ca poti scrie cu mai multa usurinta folosindu-ti vocea. Functia Immersive Reader (ce ofera vizualizare imbunatatita si posibilitatea citirii cu voce tare a documentelor) se extinde fiind disponibila si pentru Word for Mac, iPhone, Outlook Desktop, OneNote iPad si OneNote Mac.

Teams este un hub digital unde poti colabora cu toti colegii tai de echipa. In aplicatia de Paint poti realiza obiecte 3D pe care le poti adauga in fisiere Word sau in prezentari PowerPoint.