Cele mai noi tendințe în redactarea unui CV

  • 25 янв. 2018, 10:07
  • 789

Modul în care trebuie redactat CV-ul este în continuă modificare. Dacă acum câțiva ani cel mai bun CV era considerat cel clasic, cu informație detaliată despre toate funcțiile anterioare și experiențele de voluntariat, în prezent tendințele s-au schimbat. Concizia și originalitatea sunt cele care stau în capul mesei.

Una dintre tendințele din ultima perioadă este cea de a personaliza CV-ul pentru fiecare funcție în parte. Acest lucru presupune faptul că va trebui să actualizezi CV-ul de fiecare dată când îl transmiți unui angajator. În schimb, acest lucru demonstrează faptul că ai depus efort și știi ce reprezintă compania și funcția pentru care aplici.

Curriculum Vitae sau CV nu este cel mai bun început al CV-ului tău. Chiar dacă nu e greșit, actual este să pui în capul documentului numele tău sau funcția pentru care aplici. Le poți combina pe ambele, cum ar fi Ion Gribincea - Asistent PR. Astfel, un CV care începe cu numele tău are mai multe șanse să i se memoreze angajatorului sau, cel puțin, să-i atragă atenția.

O altă noutate este cea de a indica în CV rezultate concrete în locul simplelor responsabilități. Astfel, teoria este înlocuită cu practica, exprimată în termeni care pot fi măsurați. Cel mai indicat este să incluzi obiectivele profesionale dificile sau specifice pe care le-ai îndeplinit la joburile anterioare.

Să pui sau să nu pui poza în CV este o altă întrebare destul de controversată. Însă decât să pui o poză din galeria personală, decupată dintr-un cadru absolut informal, mai bine nu o include deloc. Managerii HR au văzut suficiente poze de la nunți, botezuri, petreceri de Halloween sau selfie-uri din baie. Fotografia din CV trebuie să fie realizată într-un mediu profesional, cu o ținută adecvată. Iar în cazul în care aceasta este o cerință a angajatorului, trebuie să ai grijă ca poza din CV să aibă un format compatibil cu documentul.

Și de formatul CV-ului în sine trebuie să ai grijă. Cel mai des, transmitem CV-ul în Word, ceea ce nu este greșit. Însă din cauza diferitor versiuni ale programului, textul poate fi deplasat și bulversat dacă este deschis cu un alt reader. Așa că cel mai indicat este să-l salvezi în format PDF, pentru a fi sigur că CV-ul va ajunge la angajator în aceeași formă în care l-ai transmis.

Iar pentru a fi sigur că detaliile importante ale CV-ului tău sunt văzute de companiile din domeniu, plasează-l pe Joblist.md, iar angajatorii interesați de un specialist ca tine te vor contacta neapărat.