Locuri uimitoare preferate de turiștii moldoveni care redescoperă țara

  • 6 авг. 2020, 10:16
  • 1 144

Restricţiile de călătorie, cauzate de pandemie, îi conving pe tot mai mulţi locuitori ai Republicii Moldova să îşi petreacă timpul liber în ţară.

Iar cei mai aventuroşi dintre ei se încumetă să ia parte la drumeţii de zeci de kilometri, prin zone mai puţin cunoscute, şi să înnopteze la cort. Fiecare week-end poate fi o nouă provocare pentru cei care îmbrăţişează această formă de turism, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md.

Puţini se aventurează să meargă singuri kilometri întregi pe trasee necunoscute. De aceea, aleg drumeţii planificate de agenţii de turism.

"Ne-am aventurat printre stânci, căutăm locuri frumoase pe care nu mulţi le cunosc. Foarte puţini din Republica Moldova au fost şi cunosc ce bogăţie este la nord. Este un relief care se aseamănă mai mult cu relieful munţilor Carpați. 

Ne putem căţăra şi seara am ajuns la Duruitoarea Veche, unde ne-am campat, am instalat corturile şi deja am aprins focul de tabără, am copt porumb", a declarat Sergiu Croitor, director, agenţie de turism.

O atracţie puţin explorată până acum este defileul Trinca, Feteşti, din nordul Republicii Moldova. Temerarii trebuie să parcurgă aproximativ 25 de kilometri printr-un defileu pitoresc al Prutului, format acum 15-20 milioane de ani.

"Este o carieră asemănătoare reliefului din Cappadocia din Turcia, care este un obiectiv global unde se adună mulţi turişti. 

Respectiv, cred că avem şi noi ocazia să simţim mai aproape obiectivele globale, trebuie să le valorificăm", a mai spus acesta.

În acelaşi fel, activ si apropiat de natură, pot fi descoperite zonele Saharna şi Ţipova.

Organizatorii pregătesc în permanenţă noi surprize pentru cei care vor să îşi petreacă astfel timpul liber.

"O să ne plimbăm cu barca pe lac, lacul Beleu, căruia i se mai spune mica deltă. O să vedem nuferi, păsări, apoi o să ne ducem la bunelul şi bunica care au bătut toba la Eurovision. 

Cei care caută senzaţii mai tari avem un nou sport stand-up paddling, sup, aventură pe apă, sunt nişte plăci gonflabile adaptate la apa din Republica Moldova asemănătoare celor de la surfing", spune Sergiu Croitor.

Excursiile şi drumeţiile de acest fel se organizează cu cel mult zece persoane, iar preţul porneşte de la 400 de lei şi poate ajunge până la o mie de lei.