Peste două sute de angajaţi ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au verificat pieţele şi magazinele alimentare din ţară. Astfel, în urma a 525 de inspecţii, au fost depistate 149 de încălcări, potrivit directorului general ANSA, Vladislav Cotici, care a susţinut joi un briefing, transmite MOLDPRES.
"O atenţie deosebită am acordat-o pieţelor, dat fiind faptul că acolo este un flux mai mare de persoane şi riscul cel mai mare de a căpăta infecţia. Totodată, inspectorii controlează şi asociaţiile agricole, unde au demarat lucrările sezoniere în câmp”, a explicat Cotici.
Potrivit oficialului, inspectorii efectuează inspecţii în câmp şi verifică dacă agenţii economici din domeniu respectă măsurile şi cerinţele epidemiologice pentru protejarea de COVID-19. „Aceştia verifică procesul de alimentaţie a persoanelor care lucrează în câmp. Astfel, atunci când muncitorii iau masa, agentii economici trebuie să respecte cerinţele privind siguranţa alimentelor, întrucât suntem în perioada caniculară şi putem avea şi alte probleme, precum intoxicaţiile", a precizat Vladislav Cotici.
În context, şeful ANSA a făcut apel către toţi operatorii economici să respecte cerințele impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. „Inspectorii ANSA sunt oricând disponibili pentru a oferi sprijin consultativ tuturor operatorilor economici, astfel încât să punem umărul acolo unde este necesar”, a conchis Cotici.
Peste două sute de angajaţi ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au verificat pieţele şi magazinele alimentare din ţară. Astfel, în urma a 525 de inspecţii, au fost depistate 149 de încălcări, potrivit directorului general ANSA, Vladislav Cotici, care a susţinut joi un briefing, transmite MOLDPRES.
"O atenţie deosebită am acordat-o pieţelor, dat fiind faptul că acolo este un flux mai mare de persoane şi riscul cel mai mare de a căpăta infecţia. Totodată, inspectorii controlează şi asociaţiile agricole, unde au demarat lucrările sezoniere în câmp”, a explicat Cotici.
Potrivit oficialului, inspectorii efectuează inspecţii în câmp şi verifică dacă agenţii economici din domeniu respectă măsurile şi cerinţele epidemiologice pentru protejarea de COVID-19. „Aceştia verifică procesul de alimentaţie a persoanelor care lucrează în câmp. Astfel, atunci când muncitorii iau masa, agentii economici trebuie să respecte cerinţele privind siguranţa alimentelor, întrucât suntem în perioada caniculară şi putem avea şi alte probleme, precum intoxicaţiile", a precizat Vladislav Cotici.
În context, şeful ANSA a făcut apel către toţi operatorii economici să respecte cerințele impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. „Inspectorii ANSA sunt oricând disponibili pentru a oferi sprijin consultativ tuturor operatorilor economici, astfel încât să punem umărul acolo unde este necesar”, a conchis Cotici.