Zece sfaturi pentru a deveni cel mai bun angajat din companie

  • 30 марта 2017, 16:22
  • 1 741

Munca joacă un rol important în viața fiecăruia și nimeni nu are o viață profesională perfectă, astfel că există mereu loc de mai bine. Mulți aspiră să fie mai buni la locul de muncă pentru că asta le aduce fericire și satisfacție personală.

Iată câteva moduri pentru a deveni un angajat mai bun:

1. Anticipează nevoile departamentului în care lucrezi

Să fii o sursă de încredere pentru şeful departamentului şi să să vezi oportunităţile care ar duce la îmbunătăţirea muncii în department este un mod de a fi mai bun la locul de muncă. Alege anumite subiecte interesante pe care să le prezinţi şefului tău. Când o să vadă că poţi veni cu idei bune o să conştientizeze faptul că munca pentru departamentul respective nu cade doar pe umerii lui.

2. Recunoaşte succesul

Atitudinea ta pozitivă se poate vedea în expresiile faciale, postură, ton şi nivelul vocii . Fii încrezător în ceea ce priveşte munca pe care o faci. Eşti calificat să faci exact ceea ce faci . Imaginează-ţi că tot ceea ce faci este de ajutor. Chiar dacă lucrurile sunt neclare, te poţi ambiţiona ca în 2013 să te foloseşti de toate oportunităţile.

3. Cunoaşte-ţi şeful mai bine

Şeful tău controlează viitorul tău aşa că, este în interesul tău să ajungi să îl cunoşti mai bine atât din punct de vedere professional, cât şi personal. Asta nu înseamnă că trebuie să fii neapărat prieten cu el sau să petreceţi timpul împreună, dar trebuie să ajungi să cunoşti ce îl face să ticăie. Cu cât comunici mai bine cu el, cu atât va fi mai bine pentru tine.

4. Studiază industria

Industria în care lucrezi se schimbă în continuu şi trebuie să ţii pasul cu ce se întâmplă. Există site-uri de unde poţi să iei informaţii despre domeniul care te interesează. Este important să le citeşti pentru a fi bine informat şi astfel să discuţi schimbările cu colegii tăi, cu supraveghetorii. Informaţia este putere.

5. Vino mereu cu o soluţie

Să oferi o soluţie sau o idee este doar o parte a ecuaţiei. Mulţi manageri cred că soluţia fără un plan va crea doar mai multă muncă pentru ei. Dacă prezinţi problema, vii cu soluţii şi apoi te implici în soluţionarea acesteia , în timp util, echipa de lideri te va remarca şi îţi va mai da şi alte sarcini şi responsabilităţi pentru viitor.

6. Găseşte un mentor

Fiecare are nevoie de cinveva care să-l înveţe rosturile, să îl ghideze în carieră. Găseşte pe cineva în compania ta pe care îl respecţi si de la care să vrei să înveţi. Nu trebuie să îl rogi direct să fie mentorul tău, doar menţine conversaţiile active şi mai invită-l la masă din când în când. Poţi să vorbeşti şi despre altceva cu el, dar atunci când ai nevoie de un sfat legat de locul de muncă să fie acolo pentru tine.

7. Îmbunătăţeşte-ţi abilităţile conversaţionale

Una dintre cele mai întâlnite greşeli făcute atât de manageri cât şi de angajaţi este accea că, de multe ori, se tem să vină şi să vorbească despre problemele de bază. Frica de confruntare este supraapreciată, dar dacă comunici cu îndrăzneală şi onestitate vei reduce considerabil stresul şi munca se va îmbunătăţi.

8. Lucrează mai intens şi mai inteligent

Uni oameni îşi setează limite pentru ei,  în funcţie de numărul de ore lucrate. Este important să îţi depăşeşti aceste limite. Să munceşti mai mult nu este suficient. Cheia este să fii apt să munceşti inteligent, astfel să îţi maximizezi abilităţile.

9. Nu te suprasolicita

Dacă eşti perfecţionist şi ai fost deja numit  workaholic  şi eşti, în general, epuizat este timpul să o laşi mai moale şi să renunţi să îţ alegi scopuri imposibile pentru tine în anul ce vine.

10. Vezi imaginea de ansamblu

Sunt foarte mulţi angajaţi care se concentrează pe ceea ce fac şi nu văd imaginea de ansamblu. Eşti doar o piesă dintr-un puzzle care nu e complet până când toate piesele nu sunt la locul lor. Află ce fac colegii tăi şi supraveghetorii tăi. Înţelegând mai bine imaginea de ansamblu, vei pricepe de cei ai fost pus să te ocupi de anumite proiecte.