Vrei să îți cumperi ceva și nu îți ajung bani? 10 sfaturi pentru a economisi câte puțin în fiecare zi

  • 13 сент. 2019, 10:53
  • 1 430

Fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat să își dorească ceva și să nu-i ajungă bani. De multe ori pare dificil să îți faci o rezervă și să pui deoparte o anumită sumă. Așadar, ZUGO vă oferă 10 sfaturi pentru a face economisi câte puțin în fiecare zi și a aduna bani în pușculiță. 

1. Adunați, nu împrumutați. Dacă nu aveți o situație excepțională, cel mai bine e să vă limitați să procurați un lucru pentru care nu aveți suficienți bani și trebuie să luați un credit sau să-i cereți cuiva sume pe datorie. Veți lua bani străini, dar va trebui să-i întoarceți din ai voștri.

2. Folosiți regula celor 3 zile. Atunci când intenționați să procurați un lucru scump, amânați cumpărătura pentru 3 zile. Dacă e o necesitate, veți simți asta. Dacă nu, veți uita.

3. Mergeți în localuri mai rar și la ocazie. Prânzul sau cina în oraș vă pot aduce satisfacție și economisi mult timp, dar și vă golesc semnificativ buzunarul. Preparați mai des mâncarea acasă, iar în oraș ieșiți doar atunci când aveți momente speciale.

4. Descărcați o aplicație pentru bugetul personal sau notați cheltuielile într-un carnet. Așa va fi mai ușor să înțelegeți pentru ce ați cheltuit sume semnificative și unde puteți economisi.

5. Nu mergeți la cumpărături când vă este foame. Așa evitați să cumpărați prea multe produse de care vă este poftă și care vă pot costa scump.

6. Faceți liste. Când vă porniți de acasă, gândiți-vă de ce aveți nevoie și notați aceste lucruri pe o foaie. Veți economisi mult timp și bani astfel.

7. Observați ce aruncați cel mai des din frigider și nu mai cumpărați aceste produse. Dacă ați luat trei kilograme de rodii și nu au fost mâncate, probabil nu merită să mai cheltuiți bani pe altele.

8. Faceți mici rezerve pentru situații neprevăzute. Nu vă costă nimic să puneți deoparte 200 de lei și să îi aveți în caz că trebuie să vă cumpărați un medicament sau să schimbați sticla de protecție a telefonului.

9. Nu vă lăsați păcăliți de formula scump=calitativ. Comparați prețurile pentru produse similare și vedeți dacă există diferențe. La fel, dacă aveți posibilitate, citiți recenziile altor cumpărători.

10. Urmăriți promoțiile. Vedeți ce reduceri există în magazine și gândiți-vă dacă aveți nevoie de careva dintre produsele prezentate.