Topul celor o sută mai bine plătite meserii din țara noastră

  • 17 авг. 2018, 10:51
  • 3 389
  • 4

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a publicat topul celor o sută mai bine plătite meserii din țara noastră. Printre acestea sunt și tractoriștii, hamalii, dar și muncitorii necalificați.

În vârful piramidei sunt farmaciștii. O companie din Capitală caută un angajat căruia este gata să-i ofere un salariu între 15 și 35 de mii de lei.

Şi piloții pot să se angajeze pentru o leafă de până la 30 de mii de lei.

Același salariu este oferit și pentru programatori. În top cinci se mai regăsesc managerii de formare și sudorii, care pot fi remunerați cu până la 20 de mii de lei.

În listă sunt și două locuri vacante pentru lăcătuși. Aceștia vor ridica lunar între zece și 20 de mii de lei.

Cu aceiași bani vor fi plătiți și persoanele care vor dori să fie manageri în marketing sau conducători pe autospeciale.

Iar o companie din Capitală caută un electrician căruia îi oferă un salariu de până la 17 mii de lei și patru montatori de aparate de aer condiționat, care vor ridica lunar până la 16 mii de lei.

În topul celor mai bine plătite joburi vacante se mai regăsesc hamalii și tâmplarii. Angajatorii le oferă până la zece mii de lei lunar.

Cu două mii de lei mai puțin vor fi plătiți persoanele care doresc să muncească în calitate de conducător auto, tractorist sau muncitor auxiliar.

Potrivit Agenției pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în prezent, se caută un pilot de curse, care va fi remunerat cu un salariu de până la 30 de mii de lei pe lună.

Salariul atractiv a fost un motiv serios pentru Sergiu Condrea să se reprofileze. A lucrat ani de zile la Ministerul Apărării, iar recent a decis să se facă pilot.

„Pentru a obține o licență de pilot de curse costă până în 40 de mii de euro, în dependență de școala pe care o alegi. Într-al doilea rând, trebuie să ai o sănătate perfectă, trebuie să ai un mod de viață sănătos”, a comunicat studentul, cursuri de pilotaj, Sergiu Condrea.

În topul celor mai bine plătite profesii se regăseşte și cea de sudor, pentru care o companie din ţara noastră oferă salarii de până la 20 de mii de lei.

„În principiu, pentru aceste posturi sau pentru posturile muncitorești, în general cerea a crescut, datorită faptului că se cere pe piața forței de muncă muncitori calificați în diferite domenii. Dacă ne referim la sudori, iată avem sudori foarte specializați, cum ar fi sudori cu argon”.

Şi hamalii nu mai sunt trataţi ca altă dată. O companie de producere a zahărului din ţara noastră este gata să achite unui muncitor până la opt mii de lei pe lună.

„La materiale de construcție lucrul este foarte greu, dar merge o bătaie între băieți. Bonusurile sunt foarte mari. Cu cât mai repede ridici ai ceva în plus la asta. Sunt momente când băieții se supără între ei chiar, de ce tu ai fost, dar eu nu am fost”, a spus hamalul, Nicolae Gamreţchi.

Potrivit Agenției, cele mai mari salarii sunt oferite în oraşele Chișinău, Bălți și Orhei.