Topul celor mai plictisitoare joburi din lume

  • 22 февр. 2017, 15:58
  • 2 497

Nici măcar nu treci pragul casei şi deja începi să te plângi că ai avut o zi grea la muncă? Serviciul e prea stresant, prea solicitant ori prea nesemnificativ? Însă te-ai gândit cum ar fi dacă jobul tău ar fi de-a dreptul plictisitor?

Stai cel puţin 8-9 ore la muncă şi 1-2 ore pe drum. E clar că o mare parte din viaţă ta se petrece la job. Însă cum ar fi ca în tot acest (mult) timp să te plictiseşti pur şi simplu?

Ei bine, iată că unii angajaţi susţin că serviciul lor nu e captivant deloc. Specialiştii portalului Emolument au întrebat 1.300 de persoane, cu diverse profesii, din mai multe ţări ale lumii, dacă jobul lor e plictisitor sau nu.

Raportul a scos la iveală cele mai plictisitoare domenii. Acestea sunt:

  1. Joburile din domeniul legal
  2. Project management
  3. Orice job de asistenţă (asistent manager, asistent marketing etc.)
  4. Control financiar
  5. Contabilitate
  6. Servicii financiare şi bancare
  7. Inginerie
  8. Vânzări
  9. Marketing şi comunicare
  10. IT


La polul opus se află cei care lucrează în educaţie, cei care au poziţii de top management şi cei din cercetare şi dezvoltare.

Topul ţărilor cu cei mai plictisiţi angajaţi

Studiul a mai scos la iveală şi câteva lucruri interesante legate de ţările cu cei mai plictisiţi angajaţi.

Nu te duci în Emirate că să te distrezi: Salariile foarte mari îi determină pe cei care lucrează în Emiratele Arabe Unite să accepte un job plictisitor şi chiar să lucreze 6 zile din 7.
 
Ce se întâmplă în Italia? Din cauza instabilităţii financiare, a faptului că economia nu şi-a încă revenit din criză, iar rata şomajului e foarte mare, locuitorii acestei ţări sunt mulţumiţi că au un job şi nici măcar nu iau în considerare să facă o schimbare în viitorul apropiat. Aşa că preferă să rămână acolo unde sunt, chiar dacă duc o viaţă plictisitoare.

Elveţia nu e chiar atât de plictisitoare: La prima vedere, viaţă în Elveţia pare a fi destul de liniştită – e linişte şi pace, nivelul de trai e ridicat. Dar asta nu înseamnă că angajaţii simt că au joburi plictisitoare. Ba mai mult, ei reuşesc să găsească şi un echilibru între viaţa profesională şi cea personală.