Te angajezi mai repede dacă ai scris poezii în liceu?

  • 7 марта 2017, 11:38
  • 788

Aspectele care nu au legătură cu meseria pe care o practici sunt importante  pentru o primă impresie în faţa recrutorului.

Oamenii care îţi citesc CV-ul nu au de unde să cunoască amănunte din viaţa ta, deşi poate ar fi important în decizia lor de a te chema sau nu la un interviu. Tocmai de aceea, specialiştii în domeniul recrutării îşi sfătuiesc clienţii să includă cât mai multe detalii despre pasiunile şi activităţile care nu au legătură cu profesia. Chiar dacă procedura tipică spune că în CV vorbeşti doar despre lucrurile care ţin de cariera profesională, noile tendinţe în recrutare arată că angajatorii încep să se uite din ce în ce mai mult şi la alte caliăţi ale aplicantului. Pe tiparul marilor universități  pentru care activităţile extracurriculare ale studentului sunt extrem de importante. Poveştile interesante despre activităţile din timpul liber (de la sport la pasiunea pentru poezie) pot înlocui uneori  golurile din experienţa  profesională.

Ce angajatori  se „înduioşează” mai uşor

Nu toată lumea este interesată  de activităţile extraprofesionale ale aplicanţilor. Pentru locurile de muncă ce presupun interacţiunea directă cu clienţii, o scurtă prezentare a activităţilor din timpul liber nu are cum să facă rău. Așadar, dacă vrei să te angajezi, de exemplu, în vânzări, la un call-center sau, mai ales, în industria media şi a publicităţii, nu ezita să vorbeşti în CV şi despre pasiunile tale. Felul în care vorbeşti despre activităţile tale din timpul liber ar trebui să depindă şi de poziţia pe care o urmăreşti.  Dacă, de exemplu, vânezi un post de management ar fi mai bine să spui  ceva de genul „din poziţia de lider al echipei de baschet, am reuşit să…” în loc să te rezumi la „căpitan echipă baschet”. Încearcă totuşi să nu vorbeşti despre pasiunile tale doar dacă este vorba despre sporturi extreme sau despre realizări cu adevărat speciale. Atfel, rişti să fii luat de mincinos.