Spitalul în care lucrează mai mulţi roboţi. Fiecare face munca a patru oameni

  • 17 oct. 2017, 10:58
  • 1 524
  • 2

Cum ar fi să mergi pe holurile spitalului și să dai nas în nas cu un robot care cară diverse chestii? Ei bine, aşa ceva se întâmplă deja într-o unitate medicală din China. 

Fiecare dintre cei opt roboţi Noah poate face munca a patru persoane, ceea ce înseamnă că înlocuiesc 32 de angajaţi, scrie Daily Mail.

Aceştia sunt puşi la treabă în cadrul Spitalului Guangzhou pentru Femei şi Copii din capitala provinciei Guangdong din sudul Chinei.

Roboţeii pot căra documente, medicamente şi echipamente necesare pentru sălile de operaţie, în limita a 330 de kilograme.

Folosind tehnologia GPS, ei sunt capabili să navigheze prin toate holurile şi sălile spitalului cu uşurinţă, la o viteză maximă de 4,3 kilometri pe oră.

Deocamdată, aceşti "angajaţi" se află încă în faza de testare şi sunt puşi să care diverse chestii, dar au potenţialul de a împlini mult mai multe sarcini.

Reprezentanţii spitalului susţin că, graţie roboţeilor, asistentele vor merge mai puţin cu 1.944 km într-un an.

Noah e dotat cu inteligenţă artificială şi e capabil să rostească propoziţii precum "Uite că vin!", "Intru în lift!" sau "Am fost blocat!".

Ajutoarele costă 100.000 de dolari şi pot veni în ajutorul a 150 de pacienţi.

Printre avantajele folosirii acestor roboţi se numără şi faptul că nu fac atât de multă mizerie ca oamenii atunci când transportă echipament medical. În plus, există un risc mai mic de contaminare.

Spitalul Guangzhou e recunoscut în China pentru tehnologiile implementate, care fac tuturor viaţa mai uşoară. De exemplu, a fost prima unitate care a permis pacienţilor să facă programări printr-o aplicaţie de pe smartphone. De asemenea, acceptă plăţi cashless, doar cu telefonul.

Inteligenţa artificială va fi din ce în ce mai folosită în tot mai multe industrii. iar potrivit unui studiu PwC, PIB-ul la nivel global va înregistra o creștere de 14% până în 2030 datorită acestor tehnologii - echivalentul a 15,7 trilioane de dolari - prin creşterea productivităţii muncii.