Reprezentanții salariaților din învățământ, în pas cu noutățile legislative

  • 12 дек. 2018, 10:41
  • 449

Cadrul organizațional al instituției de învățământ ca reglementare a noilor politici educaționale, proble­mele sistemului de atestare cu care se confruntă cadrele didactice și ma­nageriale, modificările în legislația muncii au fost subiectele dezbătute recent de câteva zeci de lideri sindi­cali, membri ai Consiliului General al Federației Sindicale a Educației și Științei.

„Pentru noi, este foarte important ca toate documentele de politici, toate ac­tele pe care Ministerul Educației le elabo­rează în domeniul învățământului să fie aplicate just. Și atunci când exisă anumi­te temeri, întrebări, noi suntem deschiși pentru a avea aceste discuții, să vedem cum le aplicăm corect, cum eliminăm unele carențe”, a spus pentru „Vocea po­porului” Valentin Crudu, șeful Direcției învățământ general din cadrul Ministeru­lui Educației, Culturii și Cercetării.

„Sunt multe schimbări în lege, care încă trebuie șlefuite. E vorba de no­menclatorul timpului în instituțiile de învățământ, acordarea gradelor didactice etc. Problema dureroasă e lipsa cadrelor în educație. De aceea, scopul este anume de a ne aduna și a discuta, ce și cum tre­buie să facem pentru a-i atrage în sistem și a-i menține”, a menționat, Maria Sârbu, președinta Consiliului municipal Chișinău al FSEȘ.

„Avem speranțe să vedem realiza­rea acelei legi a salarizării și sperăm că așteptările nu ne vor fi înșelate. Ne bu­cură mult că prin intermediul sindicatului suntem informați despre toate modifi­cările legislative care sunt în dezbatere. După astfel de seminare devin lucrurile mai clare, pentru că putem să asimilăm informații chiar de la prima sursă”, a spus Natalia Bernaz, lider sindical în ca­drul Liceului Teoretic „Liviu Rebreanu” din Chișinău.