O femeie din satul Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei, și-a deschis o afacere inedită. Alina Daraban produce conserve din legumele și fructele crescute de întreaga familie.
Potrivit gospodinei, cele mai solicitate sînt dulcețurile din floare de salcîm și din pepene verde.
Alina Daraban cultivă de șase ani pepeni verzi și galbeni. Ca să nu se piardă produsele ce n-au fost vîndute, anul trecut, femeia s-a gîndit să le conserveze și să le scoată la vînzare. Aşa că mica ei afacerea s-a bucurat de succes.
În gospodărie, femeia este ajutată de cei trei copii, întrucît ea și soțul au gradul doi de invaliditate. Recent a beneficiat și de un grant în valoare de 160 de mii de lei prin programul guvernamental "Femei în Afaceri". Din banii obținuți și-a cumpărat utilajul necesar.
Femeia spune că produsele sînt conservate după niște metode tradiționale ce permit păstrarea vitaminelor din fructe şi legume.
Clienţii antreprenoarei sînt mulțumiți de calitatea conservelor.
Un borcan cu dulceţuri conservate de familia Daraban costă între 30 și 50 de lei.
O femeie din satul Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei, și-a deschis o afacere inedită. Alina Daraban produce conserve din legumele și fructele crescute de întreaga familie.
Potrivit gospodinei, cele mai solicitate sînt dulcețurile din floare de salcîm și din pepene verde.
Alina Daraban cultivă de șase ani pepeni verzi și galbeni. Ca să nu se piardă produsele ce n-au fost vîndute, anul trecut, femeia s-a gîndit să le conserveze și să le scoată la vînzare. Aşa că mica ei afacerea s-a bucurat de succes.
În gospodărie, femeia este ajutată de cei trei copii, întrucît ea și soțul au gradul doi de invaliditate. Recent a beneficiat și de un grant în valoare de 160 de mii de lei prin programul guvernamental "Femei în Afaceri". Din banii obținuți și-a cumpărat utilajul necesar.
Femeia spune că produsele sînt conservate după niște metode tradiționale ce permit păstrarea vitaminelor din fructe şi legume.
Clienţii antreprenoarei sînt mulțumiți de calitatea conservelor.
Un borcan cu dulceţuri conservate de familia Daraban costă între 30 și 50 de lei.