Lucruri care ne opresc din a avea succes

  • 16 июня 2017, 14:53
  • 1 089

Succesul este mai mult sau mai putin o stare a mintii, o data hotarat sa iti atingi scopul, nimic nu te mai poate opri. Antreprenorii de succes, spun des acest lucru. Indiferent de urcusuri si coborasuri, de momentele in care gandul esecului interfera cu munca lor, au incercat sa se concentreze exclusiv pe scopuri si obiective lor.

Insa pentru cei la inceput de drum lucrurile nu sunt chiar atat de simple. In  general, sa iti schimbi la 180 de grade modul de gandire nu este un lucru simplu.

Tocmai din acest motiv Timothy Sykes, un antreprenor de succes din SUA a facut o lista cu lucrurile pe care le aude cel mai des de la oamenii care inca nu au reusit sa treaca peste temerile lor.

Teama de esec este una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntam. La conferinte, meetinguri, exista subiecte despre care nu se discuta prea mult, insecuritatea si frica de esec, pentru ca abordarea lor ne transpun, de cele mai multe ori, intr-o pozitie sensibila. In orice caz, aceste doua temeri genereaza scuze sau „mici minciuni” pe care tindem sa ni le spunem si sa ne blocheze din ascensiune, inca dinainte de a apuca sa facem primii pasi spre succes.

1. LIPSA TIMPULUI.

 

„Asta aud, probabil, cel mai des. Poate ca nu ai la fel de mult timp ca cei din jurul tau, dar asta nu este o intrecere” (Timothy Sykes)

Chiar daca ai doar doua-trei ore libere pe zi, le poti folosi pentru a iti atinge scopul. Nu este neaparat vorba despre cat de repede progresezi, cat despre daca avansezi, macar putin, catre atingerea obiectivului tau.

Sykes insista asupra faptului ca nu conteaza cat de repede iti atingi obiectivul, dar subliniaza ca un progres mic, masurabil, facut zilnic este mult mai bun decat nici un fel de progres. E mai rau sa nici macar nu incerci decat sa avansezi lent. Cel mai important este sa te concentrezi pe ceea ce ai de invatat pentru a putea sa faci ceea ce ti-ai propus.

2. „SUNT PREA BATRAN”.
Intr-adevar, sunt afaceri pentru care varsta conteaza sau, in orice caz, pentru modul in care iti incepi afacerea. In cazul unui start-up, varsta ideala este intre 23-31 de ani, insa nu si pentru a incepe o afacere.

Atat timp cat ai idei si timp sa lucrezi la ele, cat de putin, nu este prea tarziu. De fapt, oamenii de succes se pensioneaza cel mai tarziu, sunt oameni trecuti  de 68 de ani,  care valoreaza miliarde de dolari si inca muncesc zi de zi pentru ziua pensionarii, pentru ca „stiu ca in anul in care ma voi pensiona voi castiga cel mai mult”.

 

„Mi-am invatat studentii cum sa faca tranzactii comerciale si studentii mei provin din toate categoriile de varsta, medii sociale si medii financiare. Nu esti niciodata prea batran sa inveti” (Timothy Sykes)

Si stiinta ii sustine argumentul. Aparent, cea mai buna metoda sa ramai sanatos pe masura ce inaintezi in vara (din toate punctele de vedere), este sa nu te opresti niciodata din a iti exersa capacitatile intelectuale.

3. „E PREA GREU SA INCEP”


 

„Uneori poate fi greu sa incepi. Totusi, depinde de tine sa arati initiativa. Studentii mei au aratat intiativa in a descoperi cum sa invete si mi-au gasit programul. Indiferent daca iti doresti sa faci tranzactii comerciale sau orice altceva, o sa gasesti mentori sa te invete lucruri minunate despre cum sa ai succes in domeniul pe care l-ai ales. Un olandez famios a spus ca cea mai grea parte a oricarei calatori e sa faci primul pas pe usa. Si nu pot decat sa fiu de acord cu el. Dupa ce ai sa incepi, ai sa te intrebi pentru ce au fost toate temerile si toata agitata” (Timothy Sykes)