Încă o fabrică de lactate! Un antreprenor din Transnistria va produce chefir, smântână, brânză și iaurturi

  • 23 мая 2018, 9:15
  • 1 482

În Transnistria va fi deschisă o nouă fabrică de produse lactate. Deschiderea este programată pentru sfârșitul lunii iunie, iar lucrările sunt în plină desfășurare, scrie presa transnistreană.

În fapt, este vorba despre extinderea unei afaceri de familie – ferma zootehnică a companiei Fialt-Agro, care ar fi cel mai mare complex din regiune, cu un număr de circa 1400 de bovine.

„Anul trecut, am cumpărat din Germania 165 bovine. Acum ferma noastră produce zilnic mai bine de 10 tone de lapte, care merge la fabrica de lapte din Tiraspol. Ideea de a procesa de sine stătător materia primă a apărut atunci când cantitatea zilnică de lapte a ajuns la 4-5 tone. Pentru noua fabrică se preconizează o capacitate zilnică de 30 de tone de lapte”, a declarat directorul companiei „Fialta-Agro”, Serghei Pisarenko.

Fermele sunt în Rîbnița, iar fabrica de produse lactate – în Parcani.

Pregătirile pentru lansare sunt pe ultima sută de metri – toate echipamentele au fost instalate și sunt gata să înceapă activitatea.

Pentru fiecare etapă de producție există compartimente separate - recepție, răcire și pasteurizare, fermentație, producție de unt și brânză, ambalaj, depozit de produse finite cu frigidere. Există un laborator și o autospecială de transportare a laptelui cu o capacitate de 13 tone.  

În aproximativ o lună, fabrica va fi gata să scoată pe piață diverse produse precum chefir, smântână, brânză de vaci, lapte, unt și diferite tipuri de iaurt, iar mai târziu fabrica va produce și cașcavaluri. În magazine produsele vor apărea sub denumirea de «Благода».

După cum menționează directorul firmei, la întocmirea liniei de produse principalul punct de referință, desigur, va fi cererea consumatorilor.

"Sarcina noastră este să asigurăm cu produse piața internă, vom asigura calitatea prin propria noastră materie primă”, a spus Serghei Pisarenko.

Compania intenționează să își dezvolte afacerea prin dublarea capetelor de bovine, care acum se ridică la aproximativ 500 de animale.