Fiscul are circa 300 de locuri de muncă vacante

  • 5 июня 2017, 14:30
  • 3 212

Explicația acestui fenomen se explică prin faptul că, de la 1 aprilie, Serviciul Fiscal de Stat a trecut printr-o reformă de amploare: s-au lichidat toate cele 36 de  inspectorate fiscale de stat și  s-a creat o singură persoană juridică, Serviciul Fiscal de Stat.

„Evident, când efectuezi astfel de organizări, de o astfel de amploare, trebuie să fii foarte atent la personal. În primul rând, trebuie să încercăm ca fiecărui angajat să-i găsim locul potrivit  în viitoarea structură și să evităm eventualele litigii cu personalul care ar putea fi disponibilizat în urma reorganizării. Ne-am străduit să facem un moratoriu la angajare, drept continuare a moratoriului anunțat de Guvern în luna august a anului precedent, iar noi l-am prelungit și pe parcursul anului 2017”, explică Pușcuța.

Astfel, până la 1 aprilie Fiscul nu a făcut nici o angajare, tocmai pentru a completa ulterior cadrele pe locurile vacante în noua structură a instituției.

Respectiv, la 1 aprilie aveam Fiscul a pornit cu  aproximativ 360 de locuri vacante, iar până în prezent a angajat circa 60 de persoane, ajungând la 299 de locrui vacante.

„Ne-am stabilit, ca indicator de performanță, să angajăm în luna iunie încă 50 de persoane, și să mergem cu același ritm pentru a completa rândurile angajaților”, spune șeful Inspectoratului Fiscal de Stat.

„Este o problemă: atâta timp cât statele nu sunt pe deplin completate, respectiv, și volumul de lucru, dar și impcatul pe care îl are Fiscul asupra combaterii economiei tenebre sau a fenomenului  salariului în plic, este mai limitat.

Aceste locuri vacante, în cea mai mare parte sunt cele pe care dorim să  angajăm oameni în domeniul de control sau de audit fiscal, atât, pe post operațional cât și operativ, unde simțim un neajuns semnificativ de personal”, mai spune Serghei Pușcuța.

Lista cu funcțiile vacante ale Fiscului, dar și condițiile de participare le găsiți AICI.