Exercitarea profesiei de medic veterinar ar putea fi reglementată prin lege

  • 28 июня 2018, 11:51
  • 2 179

Exercitarea profesiei de medic veterinar ar putea fi reglementată prin lege.

Comisiile parlamentare permanente au examinat astăzi un proiect în acest sens, care prevede că exersarea profesiei de medic veterinar nu va fi activitate de întreprinzător, transmite IPN.

Potrivit proiectului, domeniul de activitate al medicului veterinar va include medicina veterinară, siguranța produselor alimentare, diagnosticul de laborator veterinar, supravegherea salubrității furajelor și altor produse nutritive destinate animalelor.

Totodată, activitatea medicului veterinar se va extinde asupra identificării, înregistrării și reproducerii animalelor, având responsabilitatea de a prescrie, elibera, comercializa și administra produse farmaceutice de uz veterinar.

Proiectul prevede și crearea Colegiului Medicilor Veterinari, care va include toți medicii veterinari din Republica Moldova și care va ține sub control aspectele fundamentale ale activităților sanitar veterinare, respectarea relațiilor dintre medicii veterinari în timpul exercitării profesiei și va coordona formarea profesională continuă a specialiștilor.

O altă noutate este instituirea, în ultima sâmbătă din luna aprilie, a Zilei profesionale a medicului veterinar din Republica Moldova. De asemenea, proiectul prevede și măsuri de răspundere disciplinară a medicilor veterinari. Proiectul urmează a fi examinat de către Parlament.