Dacă aveţi următoarele meserii atunci sunteţi în pericol să rămâneţi fără slujbă

  • 2 мая 2018, 11:17
  • 4 849
  • 6

În lumea întreagă, de 1 mai se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Muncii. Ţările o celebrează în felul lor: zile libere, festivaluri şi petreceri stradale. Însă, în contextul dezvoltării tehnologiei, a globalizării şi a digitalizării, această sărbătoare le aminteşte multora că, în scurt timp, meseriile lor nu vor mai exista.

Ce meserii sunt pe cale de dispariţie

Ceasornicarii, liftierii şi cizmarii din mai multe ţări se aşteaptă ca, în curând, meseriile lor să fie uitate.

În unele parcuri din marile capitale, încă există fotografi care execută fotograii la minut pentru turişti sau cupluri de îndrăgostiţi. Cine îşi mai face însă fotografii la minut, când toţi deţin smartphone-uri de ultimă generaţie? Şi centrele de închiriat cd-uri şi dvd-uri sunt, la rândul lor, pe cale de dispariţie.

În Ecuador, se pot întâlni şi acum spălătorese care au în sarcină curăţarea a mii de obiecte vestimentare contra unor sume modice, de doar câţiva dolari pe zi. Totuşi, în scurt timp, nici acest job nu va mai exista.

Vânzătorii de ziare pierd la rândul lor teren în faţa presei online.

În Marea Britanie, încă există angajaţi ai companiei British Gas, însărcinaţi cu aprinderea lămpilor cu gaz în Westminster, însă această nostalgie a trecutului se va stinge curând.

Producătorii de firme luminoase din Hong Kong nu mai au nici ei viaţă lungă pe piaţă, întrucât oraşul nu este niciodată cuprins de întuneric, datorită sistemului artificial de iluminat.

În ţările dezvoltate, taxiurile sunt înlocuite deja cu maşini electrice. În India însă, există şi acum un fel de trăsuri trase de o persoană, dar sunt, pe zi ce trece, înlocuite de mijloace de transport mai rapide.

Businessurile de developat fotografii se află, de asemenea, pe lista neagră.

Până şi orologiile vechi, care se mai întâlnesc pe pereţii clădirilor istorice este posibil să se oprească, în scurt timp, pentru totdeauna, iar cei care se îngrijesc de mentenanţa lor vor fi nevoiţi să se îndrepte spre domenii mai actuale. De exemplu, şcolile din Marea Britanie au decis să elimine ceasurile de tip analog deoarece copiii nu sunt capabili să citească ora.