Cum să devii un manager mai bun

  • 30 апр. 2019, 10:07
  • 1 025

În contextul actual, autoritatea, spiritul organizatoric și dirijarea potrivită a sarcinilor în cadrul unei organizații reprezintă un cumul de calități esențiale pentru o persoană care aspiră la funcția de manager. Liderii sunt oamenii cheie într-o organizație. Vestea bună este că poți învăța să fii un lider și un manager de succes.

Ce este managementul?

Managementul este simultan arta si stiinta, deoarece nu se concentreaza in totalitate asupra notiunilor teoretice, acestea se completeaza prin calitatile specifice pe care majoritatea managerilor le poseda. Calitati ce pot fi deprinse si prin intermediul unor cursuri management sau prin experienta. Raspunsul se gaseste in capacitatea cuiva de a indeplini idealurile unei organizatii. Este reprezentat de actiuni care conduc spre atingerea obiectivelor propuse si prin indeplinirea atributiilor proprii, in ceea ce priveste administrarea potrivita a segmentelor financiare, materiale și umane ale organizatiei.

Ce face un manager?

Rolul jucat de acesta intr-o organizatie reprezinta forta auxiliara menita sa coordoneze, sa conduca si sa mentina controlul. Pozitia de manager cere o capacitate de a lua decizii si de a demara actiuni potrivite situatiilor in care sunt implicate resurse pentru atingerea scopurilor organizatiei. Aceasta capacitate se poate baza atat pe intuitie cat si pe cunostinte, reguli si principii. Un manager bun va stii intotdeauna sa creeze o punte intre acestea.

Importanta managementului in organizatie

Telurile unei organizatii se pot indeplini intr-un context asigurat de implicarea și interventia membrilor sai. Sarcinile angajaților sunt destul de diversificate in general, iar pentru atingerea obiectivelor propuse este nevoie de o persoana care sa ii motiveze si sa-i dirijeze pe ceilalti spre rezultatele dorite de companie. Pentru ca aceste sarcini si responsabilitati ale membrilor echipei unei organizații sa aiba o directie comuna este necesara contributia unui manager bun.

Managementul este un teritoriu unde nu se intalnesc niciodata doua situatii de acelasi fel, asadar, aceeasi solutie nu poate fi folosita in mod repetat. Prin complexitatea sa, managementul are nevoie de reprezentanti bine instruiti care pot obține cea mai buna rezolvare a fiecarei probleme intampinate.