Cum iți explici punctele slabe la interviul de angajare

  • 16 авг. 2018, 13:10
  • 657

In fata recrutorului, la interviul de angajare, nimanui nu ii place sa vorbeasca despre punctele sale slabe. Insa atunci cand esti nevoit, despre care puncte slabe alegi sa ii vorbesti viitorului tau angajat? Intr-o asemenea situatie, cand vrei sa-ti impresionezi interlocutorul, intrebarea "Care sunt punctele tale slabe" poate parea nedreapta sau chiar o capcana. Important este sa fii sincer pana la capat.

Chiar daca este o intrebare incomoda, "care sunt punctele tale slabe" este una pertinenta. Mai mult, aceasta intrebare deschide drumul catre o conversatie sincera cu angajatorul, in urma careia iti poti da seama daca jobul pentru care ai aplicat ti se potriveste sau nu. Mai bine sa fii sincer la interviul de angajare decat sa ajungi in situatia neplacuta in care sa iti dai seama ca nu iti place deloc ceea ce faci. Asadar, orice candidat ar trebui sa se asigure ca angajatorul a inteles foarte bine care ii sunt punctele slabe si ca acestea nu se vor transforma in obstacole la locul de munca.

Specialistii in recrutare sugereaza ca raspunsul la intrebarea "care sunt punctele tale slabe" ar trebui sa vina doar dupa ce candidatul si-a analizat toate punctele slabe care pot fi asociate de munca. Abia apoi poate sa vorbeasca cu angajatorul despre ele si cum le poate imbunatati.

In procesul de identificare a punctelor slabe, candidatul ar trebui sa se intrebe: in ce situatii se descurca mai greu, cat de usor/greu ii este sa gaseasca cele mai bune solutii, in ce situatii fostii sefi l-au apreciat si l-au incurajat.