Continuă susținerea agriculturii ecologice prin intermediul Proiectului "InfOrganic"

  • 26 янв. 2019, 12:18
  • 487

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului continuă să promoveze și să susțină dezvoltarea agriculturii ecologice, care rămîne a fi o prioritate la nivel național, aceasta asigură atît produse ecologice sănătoase pentru consumatori, cît și un venit important agricultorilor din acest sector.

Iar pentru un mai bun și sigur transfer de informație bazat pe experiență practică națională și internațională, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a semnat un Memorandum de colaborare cu organizația  LED Liechtenstein Development Service. Grație acestei colaborări vor fi oferite oportunități de îmbunătățire a cunoștințelor pentru tinerii care studiază horticultura și vor obține o practică mai relevantă în domeniu.

Beneficiarul proiectului este Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii  Agricole  (CEHTA) Țaul, care anterior a mai colaborat cu organizația elvețiană. Proiectul „InfOrganic”, va fi axat pe acumularea experienței practice de către elevii care studiază horticultura, bugetul proiectului este de aproximativ 130 mii de euro, și va fi implementat timp de un an, iar în baza experienței obținute se va elabora un plan de extindere a activităților acestui proiect pentru următorii trei ani.

În această ordine de idei, Secretarul General de Stat, Iurie Ușurelu, a mulțumit reprezentanților proiectului pentru interesul manifestat și susținerea oferită: „în acest proiect este important ajustarea la tehnologiile moderne cu păstrarea elementului de agricultură ecologică, schimbul de experiență, obținut de la partenerii externi, dar și de la specialiștii locali, asigurat cu instruirea continuă, vor contribui la dezvoltarea abilităților practice, inclusiv prin crearea grupurilor de interes, atît pentru elevi, cît și pentru profesori”.

Proiectul „InfOrganic” va explora disponibilitatea informațiilor utile pentru fermierii care practică agricultura ecologică. Una dintre principalele activități va fi elaborarea materialelor informative (texte, audio,video, prezentări) care va contribui la  completarea spațiului informațional util grupurilor interesate, și vor satisface necesitățile fermierilor, iar experiențele agricultorilor, la fel pot folosi ca sursă informațională, anunță  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.