Cele 4 tipuri de colegi

  • 8 дек. 2017, 11:38
  • 1 181

Comunicarea între colegii de serviciu este una dintre principalele reguli ale unui serviciu ideal, care nu ar trebui să fie neglijată. Comunicarea ar trebui să fie deschisă, pozitivă, interesantă. Cel puțin astfel recomandă experții. Astăzi, AQUARELLE îți povestește despre cele patru tipuri de colegi, cine sunt ei și cum ar trebui să comunici cu ei.

Scepticul

Scepticul își exprimă frecvent cu voce tare îndoielile și gândurile sale, fără consimțământul vreunui coleg. Scepticul agreează să facă glume neplăcute: „Tu nu vei reuși”, „Niciodată nu vei fi ridicat în funcție,” etc. Din moment ce experții consideră că un astfel de coleg poate duce chiar la depresie, atunci ei îți recomandă să nu ia-i în considerație cuvintele lui. Aceasta te va ajuta să lucrezi ușor și productiv.

Deșteptul

Uneori s-o facă pe deșteptul este specific pentru fiecare din noi, însă unii au o trăsătură patologică de a o face pe inteligentul. Astfel de coleg va simți nevoia că totul trebuie să facă mai bine ca tine și va încerca chiar să fie mai bun ca tine, mai cu seamă în recordurile personale. În cazul în care un astfel de om întotdeauna va susține ferm că este mai bun ca tine, atunci înseamnă că el este nefericit. Oferă-i colegului tău șansa de a se bucura să fie primul, nu îl băga în seamă și încercă mai departe să lucrezi în pace.

 Dictatorul

Poate cineva dintre voi a avut ocazia de a se ciocni cu colegul-dictator, care a decis că este al doilea șef al tău? Astfel de tip de oameni este întotdeauna gata să-și impună propriile sale metode de efectuare a lucrului. Dictatorul va face tot posibilul pentru a se amuza pe baza ta și va rămâne cu părere că el știe mai bine ce face. Dacă al doilea șef s-a auto declarat „dictator”, sfatul principal care te va salva de la conflicte inutile și descărcări de nervi este să îl asculți, însă să faci cum crezi tu că e bine.

 Nemernicul

O manifestare tipică a josnicie este însușirea ideilor străine, meritele, realizările și așa mai departe. Cu un astfel de om nu trebuie să fii sincer, dar dacă se lucrează la un proiect comun și dorești ca meritele să îți aparțină ție este bine să stabilești toate detaliile cu șeful tău.