Ce trebuie să schimbi ca să fii mereu motivat la job?

  • 20 апр. 2017, 15:41
  • 910

Motivatia este roata dintata a succesului. Cu toate acestea, cel mai des simtim absenta acesteia, mai ales dupa o perioada mai lunga de timp,in care lucrurile pe care le facem sunt repetitive. Asadar, chiar daca munca pe care o facem este importanta, poate chiar vitala pentru proiectul la care lucram este normal sa incepem sa ne simtim nemotivati.

Stim deja ca modul in care gandim ne afecteaza atat psihic, dar si fizic. Iar aceasta este una dintre cele mai mari hibe ale productivitatii. Atunci cand picam in monotonie incepem sa obosim psihic, iar acest lucru conduce la ganduri demotivante.

Ce poti face pentru a te automotiva? Sa schimbi cateva obiceiuri si sa-ti indrepti gandirea spre intrebarile care te ajuta sa te automotivezi. Astfel o sa fii mereu motivat la job.

1. In loc sa te gandesti ca trebuie sa faci, intreaba ”de ce„

Singtama „trebuie sa faci” iti poate distruge toata motivatia sau dorinta de a face. „Trebuie” vine dupa sine cu o incarcatura emotionala negativa, te simti fortat sa faci. Uiti sa te gandesti la de ce faci ce faci, ce iti place sa faci in munca ta si de ce ai ales sa faci ceea ce faci.

In loc sa iti pui ca trebuie, incearca sa te intrebi de ce faci ceea ce faci, de  ce este important ceea ce faci si de ce iti place ceea ce faci. In felul acesta o sa treci rapid de la „trebuie sa fac” la „vreau sa fac”. Este imposibil sa nu fii mereu motivat atunci cand stii ca faci ce vrei sa faci.

2. Inceteaza sa iti supraocupi timpul

Una dintre cele mai mari si comune greseli este sa iti ocupi primele ore ale diminetii, momentul in care creierul este la capacitate maxima (primele 3 ore dupa trezire), cu lucruri marunte. Ajungi sa lucrezi la lucrurile importante fiind deja obosit, epuizat si lipsit de motivatie.

Incearca sa incepi sa lucrezi cu lucrurile care au nevoie de toata atentia si energia ta.

3. Incearca sa te conectezi cu colegii tai

Conexiunea interumana este o necesitate. Chiar si cand ai o viata sociala frumoasa si nu simti nevoia de a iti face noi prieteni, la job tot ai nevoie sa te conectezi cu cineva.

Este greu sa fii mereu motivat daca mergi intr-un loc in care simti ca nu aparti, in care te simti respins. In definitiv, izolarea sau sentimentul neplacut de a nu fi inclus in ceva are efecte negative asupra psihicului.