Ce greșeli fac tinerii la interviul de angajare

  • 27 дек. 2016, 15:57
  • 945

Obținerea unui job este un exercițiu dificil pentru tinerii studenți sau absolvenți fără experiență, mai ales când fac anumite greșeli la interviul de angajare.

Experiența profesională nu reprezintă punctul forte din CV-urile tinerilor, așa că angajatorii care vor să recruteze studenți sau absolvenți de facultate sunt interesați să evalueze alte aspecte, cum ar fi comportamentul, calitățile personale și modul în care se prezintă la interviu candidații.

Mulți tineri nu iau în serios interviul de job, iar greșelile pe care le fac reflectă lipsa de pregătire, de interes și de seriozitate în raport cu potențialul angajator. Astfel, tineriu sunt respinși la interviu din cauza greșelilor pe care le fac și nu a CV-ului sau a lipsei de experiență, așa cum au impresia.

Iată care sunt cele mai întâlnite cinci greșeli care determină eșecul tinerilor la interviu:

Ținută inadecvată

Anumiți tineri consideră că hainele în care se prezintă la interviu nu este un criteriu de recrutare esențial. Ei greșesc, din păcate, deoarece ținuta reflectă seriozitatea candidatului. Dacă un candidat se prezintă la interviu îmbrăcat inadecvat, angajatorul va observa, în ciuda abilităților de care da dovadă intervievatul.

Informații insuficiente despre comapanie

Cu cât un candidat va cunoaște mai multe despre compania vizată, cu atât va fi mai credibil în ochii angajatorului. Înainte să ajungi la interviu, este bine te informezi cât mai bine despre obiectivele, produsele și serviciile companiei. Astfel, vei arată că ești entuziast și vei putea argumenta mai ușor de ce îți dorești să faci parte din compania respectivă.

Neglijarea experienței

Orice experiență de muncă (joburi sezoniere, stagii de practică, voluntariat într-o organizație neguvernamentală) te va pune în evidență. Nu ezita să vorbești la interviu despre experiențele tale de muncă, mai ales dacă te ajută să evidențiezi calități și aptitudini importante pentru postul vizat.

Discuțiile personale

Viața personală este un subiect care nu trebuie abordat la interviu. Dacă ai impresia că vei emoționa angajatorul cu o poveste despre problemele tale familiale, sentimentale sau financiare, te înșeli! Din contră, dacă vei aborda astfel de subiecte, te vei îndrepta către eșecul inevitabil al interviului. Angajatorii preferă candidații care nu amestecă viața profesională cu cea personală.

Pretențiile salariale mari

Deși nu au experiență, tinerii care sunt în căutarea primelor joburi au pretenții salariale mari, mai ales dacă sunt au absolvit facultăți de top. Candidații tineri nu se sfiesc să-și facă cunoscute pretențiile financiare încă de la prima întâlnire cu angajatorul. Iar companiile aleg să respingă anumiți candidați care se supraevaluează.

Principalul aspect pe care tinerii studenți sau absolvenți trebuie să-l ia în considerare pentru o mai bună prestație la interviu este seriozitatea. Dacă tratează demersul pentru obținerea unui job cu seriozitate și determinare, principalele greșeli care determină eșecul interviurilor vor fi evitate de la sine.