Şapte lucruri pe care recrutorii ar vrea să le ştii

  • 16 нояб. 2016, 17:19
  • 1 093

Găsirea unui nou job poate fi un adevărat joc de şah în care ai nevoie de strategie, dar şi de cunoaşterea bună a regulilor. Şi în carieră, lucrurile stau la fel, iar recrutorii pot fi cei mai buni mentori pentru a obţine acel job pe care ţi-l doreşti de mult.

Orice căutare a unui job implică şi întrebarea: „Oare ce va gândi recrutorul despre mine?” sau „Cum aş putea să aflu ce aşteptări are recrutorul?” Pentru a investi în mod eficient timpul şi energia, merită să gândeşti întrebările potrivite la timpul potrivit. Recrutorii vor fi încântaţi să-ţi ofere răspunsuri odată ce văd că te implici. Construieşte o relaţie bună cu ei şi află detalii prin care îţi poţi pune în valoare aplicarea. Datele arată că tot mai puţine CV-uri tradiţionale ajung să fie şi câştigătoare în procesul de recrutare, iar fericirea la birou este încă o provocare pentru angajaţi şi angajatori. Iată cum să priveşti situaţia din perspectiva angajatorilor în momentul în care eşti în căutarea unui job. 

Să arăţi pasiune

Da, este vorba de acea pasiune care transmite energii pozitive. Evită ca la interviu să te laşi copleşit de task-uri (trad. sarcini de lucru). Zâmbetul, o postură deschisă şi acel entuziasm specific unui copil te conduc spre jobul dorit. Recrutorii îşi doresc oameni care vor tot timpul mai mult de la ei şi de la cariera lor. Caută acele persoane care înţeleg misiunea lor, sunt empatice, orientate spre rezultate şi idei bune în fiecare proiect.

Să fii entuziast, dar nu disperat


Candidaţii sunt, adesea, preocupaţi să nu pară foarte disperaţi că vor un job. Nu eşti disperat dacă arăţi interes pentru job sau întrebi care sunt etapele recrutării. Entuziasmul devine disperare când suni în fiecare zi ca să te interesezi de job, suni mai devreme decât recrutorul ţi-a precizat sau trimiţi e-mailuri în care reproşezi recrutorului că nu te-a selectat.

Să personalizezi aplicarea

Cele mai bune companii îşi doresc oameni pasionaţi, dar care să ştie cum să facă diferenţa. CV-urile tradiţionale pierd teren în faţa acelor aplicări care intuiesc și depășesc aşteptările recrutorilor.Profilul tău merită să răspundă acelor cerinţe din descrierea jobului, dar informaţiile să fie puse într-o formă originală care te reprezintă. Recrutorii recomandă să găseşti acele companii unde ai vrea să lucrezi, să le analizezi activitatea şi să îţi foloseşti creativitatea pentru a ieşi din rândul aplicărilor obişnuite. Poţi să creezi un site de interes pentru serviciile companiei sau să le trimiţi la birou o prezentare într-o formă creativă. Ideile nu au limită când vine vorba de abordarea inedită a companiilor.

Să înţelegi valoarea pe care o oferi

În aplicarea ta, arată ce poţi să oferi companiei, nu numai ce aştepţi să îţi ofere compania. Gândeşte prezentarea ta, încă de la început, pe ceea ce aduci nou şi util şi prezintă experienţa ta ca primul pas spre a face faţă noilor task-uri. Cu o astfel de abordare, angajatorii vor şti că ai viziune, acea big picture, care sporeşte valoarea şi rolul tău în noul job.

Să îţi cunoşti slăbiciunile


Eşti mult mai convingător dacă te prezinţi cu puncte forte şi aspectele pe care ai vrea să le îmbunătăţeşti decât să arăţi că eşti perfect. Recrutorii ar putea să creadă că eviţi întrebarea sau ascunzi o slăbiciune. Cu o analiză obiectivă, demonstrezi că îţi cunoşti capacităţile şi eşti mult mai credibil.

Interviul la telefon nu este o conversaţie casual

Abordează fiecare discuţie la telefon ca o conversaţie faţă în faţă. Interviul telefonic este primul pas prin care te califici pentru un interviu, iar recrutorii ţin cont de entuziasmul tău, de inflexiunile vocii şi de nivelul de cunoştinţe pe care îl declari pentru a realiza lista scurtă a candidaţilor. Cel mai potrivit este să te îndepărtezi de sursele de zgomot şi să eviţi să tastezi sau să iei o gustare în timp ce discuţi cu recrutorul.

Să le mulţumeşti recrutorilor


O notă de mulţumire aduce zâmbetul pe buze recrutorilor, mai ales în acele zile când au planificate multe interviuri. Arăţi valorile tale, precum şi respect pentru ocazia care ţi-a fost oferită. Te diferenţiezi şi ai mai multe şanse ca recrutorul să îţi propună rolul potrivit în compania potrivită.