Angajarea dupa o pauza in cariera

  • 31 июля 2017, 16:09
  • 801

Inainte de a adopta aceasta atitudine trebuie sa te gandesti foarte bine ce fel de munca vrei sa faci, daca esti pregatit pentru un program part time sau un full time cu o oarecare flexibilitate, in ce sector se potrivesc mai bine abilitatile tale, esti dispus sa faci naveta sau vrei un loc de munca in localitatea in care locuiesti? 

Din momentul in care iti faci o idee clara asupra a ceea ce iti doresti si asupra a ceea ce esti dispus sa negociezi, vei avea mai multe sanse de succes. 

Dupa ce ai lamurit aspectele cadru, urmeaza cautarea locului de munca, care poate fi facuta in diverse moduri, o varianta ar fi agentiile de recrutare, o agentie buna te va pregati pentru interviuri, iti vor oferi sfaturi in legatura cu ceea ce ar trebui sa intrebi si ce informatii vei avea nevoie despre istoria si cultura organizationala. 

Rolul unei agentii de recrutare incepe prin a garanta pentru abilitatile tale in primele faze ale recrutarii, si pana la a negocia in numele tau in stadiile avansate ale interviului.


 

Pentru cei mai multi dintre noi, marele pericol nu este ca tintim prea sus si nu reusim, ci ca tintim prea jos si reusim. Michelangelo

Si cum gasesti job potrivit...

O alta varianta de a cauta un loc de munca este reprezentata de site-urile de job-uri, pe unele site-uri iti poti stabili anumite criterii de cautare cum ar fi salariul, locatia, timpul de munca etc.
Poti folosi internetul pentru a cauta companii pentru care ti-ar placea sa lucrezi, poti verifica care este programul lor, flexibilitatea pentru mamele care muncesc si avansarea in cariera a femeilor.
Un rol foarte important il are si interactiunea cu ceilalti, fie ca este vorba de seminarii in anumite domenii la care sa participi si sa interactionezi cu diferite persoane, fie ca este vorba doar de prieteni si familie, toate lumea trebuie sa stie care sunt interesele si intentiile tale privind locul de munca, orice recomandare este bine venita, reprezinta o sansa in plus pentru un interviu.
Retele on line de socializare au si ele rolul lor in cautarea de job, poti afla de locuri de munca de la persoanele cu care socializezi sau de la alte peroane aflate in relatie cu persoanele cu care socializezi tu. Fii sigur ca ti-ai updatat profilul, ca ai subliniat realizarile si reusitele tale, ca ai specificat ce iti doresti in viitor, daca ai abilitati in anumite domenii, implicate in discutii care sa le demonstreze, asta te poate aduce mai aproape de un interviu.
Nu uita de ziare si reviste, chiar daca din ce in ce mai putine companii isi posteaza anunturile in presa scrisa, este bine sa acoperi toate aspectele.
In cazul in care, nici una din variantele de mai sus nu au succes, poti incerca abordarea directa, contactarea departamentului de HR al companiei la care ti-ar placea sa muncesti, sau care ti-a fost recomandata, poate avea rezultate pozitive, mai ales daca iti dovedesti cunostintele si interesul in companie, trebuie sa ii convingi ca ai abilitatile si experienta necesara pentru nevoile lor, ca angajarea ta ar aduce un plus companiei.