9 sfaturi pentru găsirea jobului dorit

  • 28 нояб. 2016, 14:40
  • 989

Căutarea activă a unui job poate fi stimulată prin folosirea câtorva trucuri simple, dar eficiente.

Candidaţii care-şi doresc un loc de muncă pot folosi câteva trucuri pentru eficientizarea procesului de căutare de joburi.  Testele de personalitate sau editarea CV-ului sunt doar câteva dintre ele. 

Eficienţă, nu cantitate

Nu-ţi căuta jobul dorit prin sute de anunţuri de angajare, ci încearcă să filtrezi informaţia şi să-ţi creezi un sistem prin care să găseşti ofertele potrivite pentru tine.

Intră în legătură cu alţi oameni

Scrie mesaje personale şi trimite-le, pe LinkedIn, oamenilor care chiar te-ar putea ajuta pentru obţinerea unui loc de muncă.

Editează-ţi CV-ul

Verifică de mai mult ori CV-ul astfel încât persoana care-l primeşte să nu fie nevoită să observe greşeli gramaticale sau că „mănânci litere”.

Testează-ţi personalitatea

Vrei să-ţi găseşti un loc de muncă, dar îţi este greu să îi vorbeşti unui potenţial angajator despre cum eşti tu în realitate. Un test de personalitate, de genul  Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), îţi poate oferi o imagine destul de clară despre tine.

Verifică intervievatorul

Ai un interviu programat săptămâna viitoare, dar compania care te-a chemat la discuţii pare neserioasă. Ca să te decizi dacă merită sau nu să mergi, caută să vezi dacă respectiva companie are valori şi principii asemenătoare cu cele pe care le ai tu.

Scrisoarea de intenţie contează

O scrisoare de intenţie care nu este generică sau plictisitoare te-ar putea ajuta să primeşti jobul dorit.

Apelează la „prietenii vechi”

Ia-ţi puţin timp şi încearcă să reiei legătura cu profesionişti din trecut, care te-au ajutat ori cu care ai relaţionat la un moment dat. Poate că un om din trecutul tău te poate ajuta să-ţi construieşti viitorul.

Curăţă-ţi profilele online

Profilele pe care le-ai creat pe diverse reţele sociale te pot ajuta atât să descoperi joburi noi, cât şi să stabileşti legături cu diverşi oameni. Prin urmare, asigură-te că „portretele” tale online sunt perfecte.

Foloseşte cuvinte puternice

CV-ul tău trebuie, neapărat, să conţină anumite cuvinte de impact, precum „bugetat”, „demonstrat” sau „dezvoltat”, care să-i sară în ochi unui recrutor.