6 sfaturi despre cum să faci bani în studenție

  • 20 янв. 2018, 10:00
  • 1 550

Se spune că studenții nu au bani. Însă Joblist.md vine să demonstreze că și studenții pot avea portmoneul plin și îl pot umple în mod cinstit, cu forțele proprii. Iată șase sfaturi despre cum poți face bani în timpul studenției, fără a lipsi de la facultate.

1. Bursa de merit

Chiar dacă pare banal, bursa oferită de universitate pentru rezultate înalte la învățătură poate fi sursa ta de venit. Sau, cel puțin, îți poate acoperi cheltuielile pentru achitarea studiilor. Mai mult ca atât, astfel vei fi stimulat să obții rezultate bune, iar tot timpul tău va putea fi dedicat domeniului pe care îl studiezi.

2. Ore suplimentare

Fiind student în cadrul unei specialități, cunoști acest domeniu foarte bine la nivel teoretic. Acest lucru îți permite să oferi ore suplimentare elevilor. Vezi care este obiectul pe care îl cunoști foarte bine și explică-l celor care au nevoie de ore suplimentare pentru a-l înțelege. Experiența de a explica în termeni clari domeniul te poate ajuta și pe tine să însușești mai bine anumite lucruri.

3. Blog

În ultimul timp a devenit destul de popular să-ți creezi un blog. Chiar dacă acest lucru îl fac mulți tineri și spațiul online abundă de articole și teme, îți poți alege un domeniu specific despre care să scrii, blogurile de nișă fiind mai populare decât cele generaliste. Promovează-ți site-ul pe rețelele de socializare, adună cititori, iar când ai multe vizualizări poți face și bani din advertoriale sau colaborări cu unele companii cărora să le faci publicitate pe blogul tău.

4. Castinguri

Dacă ești o fire artistică și îți place să apari pe scenă sau în fața camerelor de filmat, urmărește ce castinguri se organizează și încearcă-ți norocul în calitate de artist. Deseori se întâmplă ca producătorii de videoclipuri sau filmulețe să aibă nevoie de multă lume în cadru, iar pentru acest lucru plătesc celor care participă la filmări.

5. Business propriu

Chiar dacă este destul de dificil, nu este și imposibil să dezvolți o afacere proprie încă din studenție. Dacă ai o idee de business, vezi cum o poți implementa, adună toate actele necesare, fă un plan de business și îndrăznește să fii propriul tău director. Nu ai venit garantat din start, însă merită să încerci.

6. Adaugă CV-ul pe Joblist.md

Pe platforma Joblist.md nu doar poți găsi oferte de muncă part-time, dar și acestea te pot găsi pe tine. Asta dacă vei completa CV-ul direct pe site și îl vei publica. Așa ai șansa să fii observat de companiile care caută un angajat ca tine și să obții un job potrivit pentru tine cu un salariu care să te avantajeze.