5 idei de afaceri pe care le poți porni dacă ești pasionat de ceva anume

  • 26 июня 2019, 16:30
  • 774

Esti angajat dar visezi ca la un moment dat sa ai afacerea ta, sau macar sa lucrezi ca freelancer? Nu-ti mai place ceea ce faci si doresti sa-ti schimbi domeniul imbinand utilul (castigat bani) cu placutul (sa faci ceea ce te pasioneaza)? Cineva spunea “fa ce te pasioneaza si nu vei mai munci niciodata”.

Poate a venit momentul sa iti transformi pasiunea in business, sa castigi bani frumosi facand ceea ce te face fericit. Nu este obligatoriu sa ai o suma mare de bani de investit, statul roman ofera diverse scheme de finantare pentru micile afaceri, incepand de la programul Startup Nation (finantare totala) sau programe cu finantare partiala.

Iata cateva idei de afaceri pe care le poti porni daca esti pasionat de ceva anume, si daca iti doresti sa evoluezi si sa te afirmi in antreprenoriat.

Atelier foto-video. Traim vremuri in care imaginea este foarte importanta, in care tehnologia a avansat atat de mult incat daca esti pasionat de fotografie, nu este greu sa iti deschizi un atelier de fotograf. Fie ca te specializezi in portet sau fotografie de eveniment, mereu se va gasi de lucru. Trebuie sa inveti insa si editare foto, pentru a putea retusa creatiile.

Restaurant/Cofetarie. Esti pasionat de bucatarie, inovezi, intelegi chimia alimentelor? Poti sa-ti monetizezi aceasta pasiune deschizand un restaurant. Daca ti se pare mare investitia, incepe prin a te angaja la un restaurant bun, in felul acesta vei fura meserie, dar vei afla si toate dedesubturile unei astfel de afaceri, de la ce haine de bucatar sa cumperi, pana la cum alegi vadul si cum stabilesti meniul.

Anticariat. Esti un colectionar inrait si iti cheltui toti banii pe pasiunea ta? A venit momentul sa si castigi din acest hobby, intermediind  intre vanzatori si cumparatori, cautand chilipiruri pe care apoi sa le vinzi mai departe.

Designer. Daca esti pasionat de moda, haine, iti place sa combini si te pricepi la croit, poti increca sa-ti deschizi un magazin de designer. Incepe intai cu vanzarea pe internet, pe site-uri specialitate, vezi feedback-ul clientilor, apoi treci si la un magazin fizic. 

Antrenor personal. Iti petreci mult timp la sala antrenandu-te, invatand despre dieta si cum sa fii mereu in forma? Te poti face antrenor personal, lucrand direct cu clientul, sau afiliindu-te unei sali mari de sport, pana iti vei putea deschide propria ta sala de sport.

Poti la fel de bine sa incepi o afacere si daca esti pasionat de scris (scriitor profeionist), limbi straine (cabinet traduceri sau centru de invatare), calatorii (agentie turism sau ghid profesionist) si multe alte hobby-uri.

A incepe sa faci bani din hobby-urile tale nu este atat de greu pe cat pare la prima vedere. Daca iti doresti sa te dezvolti, sa inveti si sa iesi din zona de confort, succesul vine in mod natural. Dincolo de informatii, ai nevoie de o motivatie puternica si de perseverenta!

Succes!