20 de sfaturi pentru schimbare carierei

  • 1 марта 2017, 16:28
  • 807

Schimbarea carierei reprezinta cel mai adesea un motiv de ingrijorare, este descurajant sa iei in calcul acest aspect in conditiile actuale de recesiune economica.

Cele mai bune sfaturi in materie le poti primi de la cei care au trecut deja prin aceasta situatie, noi am adunat pentru voi 20 de sfaturi de la persoanele care au reusit cu succes sa isi schimbe cariera.

Sfaturile sunt enumerate intr-o ordine aleatorie, nu este stabilit un criteriu al importantei sau al sansei de reusita, o corelare intre acestea este indicata.

Majoritatea oamenilor isi schimba cariera pentru ca nu le mai place munca pe care o desfasoara, seful sau compania in care lucreaza.

Tu le stabiliesti ordinea...
1. Orice este posibil daca iti doresti indeajuns de mult, dar trebuie sa iti faci un plan de actiune si sa ai asteptari realiste.
2. Foloseste-ti relatiile pentru a beneficia de o introducere catre persoana care ia deciziile.
3. Trebuie sa iti faci timp sa te documentezi si sa intelegi noua cariera si sectorul din care face parte.
4. Gandeste-te la ceea ce vrei cu adevarat si daca este corelat cu locul de munca sau este doar un alt job.
5. Evalueaza-ti obligatiile financiare pe termen scurt, mediu si lung.
6. Evalueaza-ti actualele economii pentru a putea supravietui pe perioada transferului.
7. Pune raul in fata! Gandeste-te ce vei face in cel mai rau caz!
8. Nu te limita, deschide ochii la noi oportunitati!
9. Fii increzator si ramai determinat!
10. Fa-ti temele, informeaza-te despre noile optiuni de cariera si intelege criteriile de intrare, competitia si viitoarele perspective de cariera.
11. Verifica daca este posibil ca in noua cariera sa ai parte de aceleasi provocari si frustrari ca in vechea cariera, ca sa nu sari din lac in put!
12. In cazul in care nu ai bani pusi deoparte, economii care sa iti permita sa supravietuiesti, nu pleca de la locul de munca actual pana nu te-ai gandit la toate aspectele care privesc acesta situatie.
13. Sa stii sigur daca fugi de ceva sau catre ceva!
14. Analizeaza-ti actuala pozitie si de ce vrei sa pleci de aici.
15. Cunoaste-ti punctele forte si slabiciunile si ce tip de mediu, program de munca si ce activitati ti-ar place.
16. Gandeste-te ce te-ar face fericit, ce te motiveaza si te face sa te ridici din pat in fiecare dimineata.
17. Aminteste-ti ca schimbarea carierei reprezinta un intreg proces
18. Pastreaza-ti optimismul si mintea deschisa la tot ce iti rezerva viitorul, la oportunitatile neasteptate ce se vor ivi.
19. Fii sigur ca dorinta ta de a face o schimbare in cariera nu reprezinta proiectia frustrarilor in alte sectoare ale vietii tale, ca de exemplu relatiile personale.
20. Daca poti, incearca sa ajungi indirect la persoana care ia deciziile si treci peste departamentul de resurse umane, care uneori poate avea un anumit tipar de excludere a candidatilor, in special datorita faptului ca sunt invadati de sute de CV-uri.

Cu o viata ocupata, sa te implicit in toate aceste lucruri iti pot lua ceva timp, de aceea este recomandat sa lucrezi cu un indrumator de cariera, care iti poate oferi o strategie care te va ajuta sa ajungi mai repede la schimbare pe care ti-o doresti.