11 lucruri cautate de angajatori in freelance

  • 19 июня 2017, 13:26
  • 2 269

Indiferent ca iti doresti o afacere pe cont propriu si iti trebuie un loc de unde sa preiei proiecte sau iti doresti o modalitate prolifica prin care sa lucrezi de acasa, metoda sigura este freelancing-ul. Indiferent ca iti faci cont pe unul sau mai multe site-urile dedicate freelancing-ului sau iti faci propriul site de prezentare, proiectele luate individual sunt modul ideal si rapid de a iti creste o afacere de la zero. Sau de a face un venit suplimentar.

Insa piata freelance nu este pentru oricine. In general se cauta programatori, designeri grafici si copy sau content writing. Cu toate acestea, cele mai bogate si active piete sunt in programare si design grafic.

Chiar daca putem rapsunde intuitiv legat de cele mai bine platite nise de activitate din freelance (programare, design grafic si continut seo, ori marketing) nu orice segment din aceste domenii este la fel de bine platit. Un logo poate fi mai bine platit, decat un design pentru un site si viceversa. Depinde totusi de firma care posteaza proiectul si de scopul pe care si-l propun pentru job-ul pe care il ofera.

Chiar si in domeniul programarii sunt job-uri dedicate anumitor limbaje de programare(php mysql, c++ etc) care sunt mai bine platite decat, sa spunem, un site facut pe o platforma de tipul WordPress.

1. DEZVOLTARE IN SWIFT.
Swift este un limbaj de programare folosit de Apple si de cand piata a explodat in 2016 din cauza ceasurilor Apple, cererea pe piata pentru oamenii care pot dezvolta in acest tip de IOS este imensa. Salariul mediu al celor care sa preiau proiecte in SWIFT, este de 85.ooo$ anual la nivelul national SUA.

2. DEZVOLTARE IN ANGULARJS
Este un framework pentru site-uri dinamice, care raspund pe orice tip de aparat (mobile, tableta sau dekstop). Angular Js-ul te ajuta sa iti dezvolti limbajul html. In orice caz, salariu mediu la nivelul SUA pentru dezvoltatorii Angular este de 102.000$.

3. PROGRAMARE MYSQL
MySQL este una dintre cele mai mari baze de date cu sursa deschisa, gratuita. Acesta se codeaza in unul dintre cele mai cunoscute limbaje de programare: PHP. Un programator poate castiga, in functie de experienta, intre $45,495 si  $99,187.

4. MANAGEMENT SOCIAL MEDIA
Atingerea publicului tinta este mai usoara prin social media, deci, acest job nu ar trebui sa vina ca o surpriza. Un manager de social media poate castiga pe an in jur de $67,750 si $94,250 pe an.

5. MANAGERI INSTAGRAM
Instagramul a castigat foarte repede popularitate si creste din ce in ce mai repede. Partea cea mai buna? Nu are reguli nescrise pentru campanii sau reguli pentru marketing, in general. Poti face cate campanii vrei, sa pui cate mesaje promotionale iti doresti, atat timp cat sunt originale. In plus, Instagram-ul este una dintre cele mai bune platforme pentru a iti crea o baza de fani pentru afacerea ta. Un manager de cont instagram poate ajunge sa castige in jur de 15$ pe ora.

6.DEZVOLTATORI API TWILLO
Twillo este o platforma prin care poti face aplicatii de comunicare. Cei care pot dezvolta aplicatii de transmis sms, e-mail, mesaje vocale pe api sunt foarte cautati pe platformele freelance. Cei care pot folosi platforma pot ajunge sa castige in jur de 35$ pe ora.

7. STRATEGIE DE BRAND
Indiferent ca vorbim de companii mari, ori de oameni care vor sa isi inceapa o afacere, acestia cauta persoane abile, care pot implementa strategii de marketing, elemente vizuale pentru imaginea companiei si pot crea o identitate a business-ului. Un astfel de om poate ajunge sa castige in jur de 61,044$ pe an.

8.RENDARI 3D
Designerii sunt din ce in ce mai orientati catre imprimarile 3d. Indiferent ca ne referim la fashion, mobila si asa mai departe. Ignorand folosirea tehnologiei de printare 3d in domeniul medicinei, daca stii sa folosesti programele de modelare si rendare 3d pentru arhitectura, fashion, industria jocurilor video, mobilier si asa mai departe, poti ajunge la salariu de $56,000 pe an.

9. USER EXPERIENCE (UX) DESIGN
Indiferent ca vorbim de un site web sau de o aplicatie de mobil, userii cer sa fie dati pe spate si de design, dar si de interfata. Important la un site este ca acesta sa fie usor de folosit, intuitiv si usor de retinut si asemuit cu afacerea careia aparatine. Ei, de acest aspect se ocupa UX designerii. Salariul mediu al unui designer UX este de  $87,883, la nivelul national SUA.,

10. SEO/ CONTENT WRITING
Treaba celui care se ocupa de SEO sau de scrierea continutului este sa faca afacerea mult mai vizibila pe internet. In plus, una dintre cele mai importante lucruri pe care le face un content writer, este sa creeze continut orientat catr eclienti, foarte atractiv pentru public. Dar si mai important, continut de calitate, care atrage increderea publicului tinta al afacerii.  Salariul mediu, al unui seo/content writer, la nivelul  national SUA, este de $40,951. pe an.

11. EDITARE CONTINUT FOTO-VIDEO SI FOTOGRAFIE PROFESIONISTA.
Conform unui studiu facut de Freelance.com, joburile pentru fotografi au crescut cu pana la 22%. Nici nu este de mirare avand in vedere ca toata lumea se invarte, din 2015, in jurul continutului grafic de calitate. Cele mai cunoscute si urmarite pagini de Facebook, Instagram, Pinterest si, in general, social media au imagini si videoclipuri de calitate incepand de la poza de coperta si pana la cele mai comune postari.

Si este si normal, in definitiv omul este o fiinta vizuala.