Este posibil să fii antreprenor acasă?

  • 17 окт. 2017, 10:55
  • 648

Un proiect care vizează persoanele cu vârstă de minimum 18 ani și care intenţionează să înfiinţeze o afacere non-agricolă în mediul urban, în una din cele 7 regiuni mai puţin dezvoltate ale României şi care pot face dovadă domiciliului sau rezidenţei în străinătate, în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii În grupul ţintă…. 

OTP Consulting România SRL, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) şi Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) lansează proiectul „FIA– Fii antreprenor acasă! Investeşte În viitorul tău!”, ce are că obiectiv principal încurajarea spiritului antreprenorial şi generarea unui număr crescut de afaceri în cele 7 regiuni mai puţin dezvoltate din România. Acest obiectiv se va realiza prin măsuri de promovare a culturii antreprenoriale, sesiuni de formare specifică şi prin acordarea de subvenţii românilor din diaspora cu vârsta de peste 18 de ani care doresc să-şi înfiinţeze o întreprindere în mediul urban.

Proiectul se desfăşoară pe o perioada de 36 de luni. În primele 12 luni, activităţile principale vizează informarea şi promovarea acestui proiect în rândul a cel puţin 10.000 de români din diaspora, urmând ca celor interesaţi să li se ofere oportunitatea să participe la un training online în domeniul antreprenoriatului. Programul de formare antreprenorială va avea alocate cel puţin 40 de ore/cursant şi va conţine atât o componentă teoretică, cât şi o componentă practică. Participanţii vor fi supuşi la un test online, pentru a promova cursul. Din rândul participanţilor se vor selecta ulterior 22 de planuri de afaceri, Înscrierile pentru obţinerea finanţării urmându-se a se face abia după absolvirea cursurilor.

Sub atenția mentorilor

A două etapă a proiectului urmăreşte implementarea planurilor de afaceri finanţate din fonduri europene, sub atenţia mentorilor. În ultimele 6 luni ale proiectului se va derula un program de monitorizare a funcţionarii şi dezvoltării afacerilor finanţate În cadrul perioadei de sustenabilitate a acestora.
 
Impactul proiectului ]l reprezint[ atragerea spre casă a forţei de muncă calificată şi Înalt calificată care, prin dezvoltarea de investiţii (În sectoare economice emergente şi cu potenţial competitiv definite conform Strategiei Naţionale pentru Competitivitate 2014 - 2020), să contribuie la competitivitatea economiei româneşti şi la creşterea nivelului de trăi şi de angajare la nivel local.