Ce trebuie să faci pentru a avea o echipă stabilă

  • 24 февр. 2017, 16:52
  • 892

Nu este nimic nou in faptul ca oamenii vin si pleaca, nici chiar in cadrul unei afaceri profitabile. Problema reala este faptul ca plecarile constante destabilizeaza echipa cu care lucrezi. Pentru o munca eficienta ai nevoie de stabilitate, iata ce trebuie sa faci pentru a avea o echipa stabila.

Motivele pentru care managerii sau angajatii decid ca postul nu este potrivit sunt variate. Insa daca devine un obicei ca angajatii sa renunte la job acest lucru ar trebui sa traga un semnal de alarma pentru angajator. Un site care realizeaza chestionare publice a evidentiat faptul ca 50% dintre oamenii care isi schimba job-ul iau aceasta decizie pe baza relatiei disfunctionale cu managerul.

Daca iti doresti sa ai o echipa stabila si constanta, fii obsedat de manageri buni

Oamenii pot lucra intr-o companie din varii motive. Se identifica ideologic cu ceea ce face firma, pentru faptul ca ii stimuleaza in cariera sau pentru salariu. Problema este ca oamenii nu abandoneaza firma sau compania, acestia pur si simplu vor sa scape de un manager prost. Productivitatea si performanta angajatiilor sunt direct dependente de comportamentul si atitudinea managerului. Data fiind relatia atat de stransa dintre performanta si manager, nu este de mirare ca atitudinea lui poate duce la pierderi. De fapt, chestionarul a evidentiat ca toti cei 50% care au luat decizia plecarii de la actualul post a fost bazata pe relatia disfunctionala cu managerul.

Evident, salariul

Cand faci o oferta de angajare ia in considerare cat este minimul pe economie si cu cat ar trebui si poti tu plusa – an de an. Sa spunem ca angajezi un junior pe o pozitie. Pentru tine angajatul acela ar putea fi mereu un junior cand de fapt, acesta este privit pe piata ca un adevarat profesionist. Sa spunem ca tu incepi sa-i cresti salariul cu 5% pe an. Insa apare un recrutor care ii castiga interesul si acest fost junior asculta oferta si afla ca in momentul actual poate avea un salariu cu pana la 40% mai mult. O sa discute oportunitatea cu familia, prietenii si apropiatii care or sa incerce sa il convinga sa accepte oferta. Intre timp angajatul tau ajunge sa realizeze ca merita mai mult si o sa se simta subapreciat.

Incearca sa faci an de an evaluari concrete si ia decizia maririi salariului pe baza acestora. Daca nu iti permiti acest angajat sau nu iti trebuie un senior incearca sa ii indici o alta firma si cauta pe cineva potrivit doleantelor tale.

Dorinta de a avansa

Angajatii au nevoie de tinte personale in cariera. „Tinta” poate insemna mai multe lucruri, de la a invata lucruri noi si pana la avansa la o pozitie mai inalta. Oamenii fara un scop anume isi pierd interesul. Oamenii care simt ca nu mai au ce invata, nu mai au cum sa creasca in compania ta, vor pleca.

Incearca sa iti incurajezi angajatii sa aiba un tel, sa fie motivati sa ramana in compania ta. Spre exemplu incearca sa afli daca developerul tau isi doreste sa devina lider de echipa si incurajeaza-l sa obtina acest lucru. Incearca pe cat posibil sa iti incurajezi managerii sa invete despre cei cu care lucreaza si sa ii incurajeze.

Daca oamenii simt ca inca mai au cum sa creasca pe plan profesional in afacerea ta, acestia vor ramane si te vor ajuta sa construiesti o afacere de top.