7 întrebări pe care să ți le pui dacă vrei să ai succes

  • 14 марта 2017, 17:04
  • 1 776

Cand lucrezi in domeniul antreprenoriatului, managementului sau marketingului nu te poti oprii o clipa. Cand munca ta implica fie ridicarea unei afaceri, coordonarea unei echipe sau a unui proiect ori pur si simplu esti angajat pentru a ajuta la cresterea unei afaceri trebuie sa lupti de pe doua planuri concomitent. Pe primul plan lupti la imbunatatirea aptitudinilor ce tin strict de cariera, pe al doilea lupti la dezvoltarea ta personala constanta.

Chiar daca liderii  buni nu se nasc, se fac, stim deja ca una dintre cele mai mari componente ale succesului personal este individul pe care-l vedem in oglinda dimineata. Daca omul acesta este in cautarea unei continue dezvoltari, daca acest om incearca mereu sa isi dezvolte talentul de a asculta, de a intelege, de a fi persuasiv si in acelasi timp de a accepta si lucra cu feedback-ul, voilla! Avem acel lider de succes pe care fiecare angajator si-l doreste si fiecare membru al unei echipe este norocos sa il aiba in coordonarea proiectului.

Insa pentru a atinge un astfel de succes este nevoie de mult mai mult decat de evaluarile de competenta ale firmelor, de proiecte reusite si o lista de teluri lipita pe perete. Da, este important sa fim mai aproape de telul nostru cu un pas si sa inregistram zilnic un progres. Dar ne trebuie si o autoevaluare periodica. Cum iti dai seama in ce punct din cine iti doresti sa fii esti? Formularele si departamentul de HR nu iti pot spune asta.

Care sunt cele 7 intrebari pe care sa ti le pui daca vrei sa ai succes?

  1. Cine esti in ochii altor persoane?
  2. Cum poti ajuta?
  3. Cat de bine asculti?
  4. Cum te infatisezi in ochii lumii?
  5. Ce poti imbunatatii la stilul tau de viata?
  6. Cum te poti imbunatatii ?
  7. Pe cine poti aprecia

Sunt intrebari care poate, la prima vedere, nu par relevante. De ce ar conta spre exemplu cine suntem in ochii lumii? Ei bine putem sa ne gandim ca noi ne vedem cu 10% mai frumosi, mai buni si mai inteligenti decat suntem de fapt – nu e vina nimanui, asta ne face creierul sa credem. Dar nu doar din acest motiv. Suntem foarte subiectivi, asadar care este cea mai buna metoda de a ne percepe greselile, carentele si asa mai departe si sa ni le asumam daca nu, privind la persoana noastra prin ochii celorlalti? Ce vad oamenii din jurul nostru coincide cu ce dorim sa fim? Am atins telul dorit? Ne apropiem de modelul celor pe care ii apreciem? Aratam ca ceea ce ne dorim sa fim?