20 de idei inedite ca să-ți recompensezi angajații

  • 19 июля 2017, 11:41
  • 3 939

Companiile care își recompensează personalul cu beneficii extrasalariale creative pot avea un avantaj semnificativ față de competiție în retenția salariaților.

Orice specialist în recrutare ar fi bine să știe că beneficiile extrasalariale au început să conteze, în ultimii ani, din ce în ce mai mult în viețile angajaților din România. Așadar, dacă lucrezi în resurse umane și vrei să schimbi structura pachetului de compensații și beneficii astfel încât să ai angajați mai loiali și mai productivi, găsești, în continuare, 20 de idei originale pentru recompensarea colegilor tăi.


1. Compania de transfer de bani TransferWise își trimite toți angajații, anual, în vacanță, pe banii organizației.
2. Platforma online Skyscanner, care le permite utilizatorilor să compare mii de hoteluri, zboruri aeriene și servicii de închiere auto, a negociat, pentru angajați, reduceri la puburi și saloane de frumusețe .
3. The Body Shop, care activează în industria cosmeticelor, își plătește angajații să facă voluntariat timp de cinci zile anual.
4. Furnizorul de servicii de consultanță Peninsula Business Services organizează o petrecere dedicată copiilor salariaților.
5. Compania americană Airbnb, care deţine platforma online cu nume identic prin intermediul căreia utilizatorii pot găsi spaţii de cazare în diferite colţuri ale lumii, le oferă angajaților 2.000 de dolari anual (1.800 de euro) ca să călătorească în toată lumea.
6. Angajații AutoTrader, care deține autotrader.co.uk, un site cu anunțuri de mașini, au posibilitatea să-și comande, în fiecare lună, vinuri la prețuri reduse.
7. Producătorul de software de comunicare și colaborare Jive Software le oferă angajaților mese și băuturi gratuite, precum bere sau cafea.
8. Visualsoft, care activează în zona de e-commerce, le acordă angajaților vacanță nelimitată și un program de lucru flexibil, fără monitorizare. De asemenea, compania le permite salariaților să-și ia zile libere de câte ori doresc.
9. Producătorul de software CA Technologies își ajută angajații părinți cu acces la o facilitate de îngrijire a copiilor în sistem Montessori, direct la job.
10. Angajații Rackspace, o companie de cloud computing, primesc o zi în plus la concediu la fiecare aniversare.
11. Personalul Swinton Insurance, o companie de asigurări, beneficiază de o zi în plus de concediu pentru cumpărăturile de Crăciun.
12. Compania de avocatură Allen & Overy le oferă salariaților acces la un medic generalist și la un stomatolog direct la locul de muncă.
13. Pentland Brands, care activează în industria de echipamente sportive, le oferă angajaților acces la piscină, sală, teren de tenis și de fotbal la serviciu.
14. Compania de recrutare Opus Professional Services deține o vilă în Italia pe care angajații o pot folosi tot timpul, fără să plătească.
15. Fiecare salariat ARM Holdings, business din industria semiconductorilor, primește patru săptămâni sabatice la fiecare patru ani vechime.
16. Angajații retailerului online de modă ASOS au 40% reducere la cumpărăturile făcute pe site.
17. Angajații Google primesc mâncare gratuită la job și au de ales dintr-o mulțime de specialități, din diferite bucătării ale lumii.
18. Holiday Extras, companie activă în turism, închiriază un cinematograf, în fiecare an, unde angajații și familiile lor pot viziona gratuit un film.
19. Producătorul de jocuri Jagex își încurajează salariații să vină la birou pe bicicletă și le oferă service gratuit la job.
20. Producătorul de software de colaborare Huddle le oferă noilor salariați un bonus de angajare de 5.000 de lire sterline (5.930 de euro), precum și un cadou anual în valoare de 500 de lire sterline (593 de euro).

Articolul este o adaptare a unui text publicat pe blogul versiunii britanice a Glassdoor.