Cât costă o viață confortabilă în diferite orașe ale Europei

  • 28 dec. 2018, 10:32
  • 3 586
  • 9

După cum se știe, costul vieții în Europa poate varia, în funcție de oraș. De obicei, suma de bani necesară pentru o viață confortabilă într-un anumit oraș depinde de nivelul de dezvoltare economică a țării și de bunăstarea cetățenilor. Portalul de știri the-village.ru a aflat cât de mult variază cheltuielile pentru locuințe, transport și produsele alimentare în orașele europene. Au fost analizate unele dintre cele mai populare destinații turistice din Europa.

Amsterdam, Olanda

Costul chiriei unei locuințe în orașul Amsterdam este mai mult decât înalt. De exemplu, costul mediu de închiriere a unui apartament cu o odaie în regiunile centrale ale orașului este de aproximativ 1.500 de euro pe lună. Locuitorii capitalei cheltuiesc până la 250 de euro pe lună pentru transport. Costul depinde de distanța până la locul de muncă. Cheltuielile lunare pentru produsele alimentare în Amsterdam sunt de aproximativ 400 de euro pentru o familie de două persoane.

Paris, Franța

 

Închirierea unui studio în Paris costă aproximativ 600-800 de euro pe lună. Majoritatea cetățenilor preferă să închirieze apartamente cu o suprafață mică, de 20-30 de metri pătrați. Costul unui abonament nelimitat la metrou, autobuz și tren este de 70 de euro pe lună. Parizienii au nevoie de aproximativ 200 de euro pe lună pentru produsele alimentare. În mall-urile gigantice, produsele alimentare sunt mai ieftine decât în magazinele mai mici. Carnea și legumele sunt mai bine de cumpărat la piață.

Atena, Grecia

 

În capitala Greciei, Atena, costul locuințelor este mult mai mic decât în multe alte capitale europene. De exemplu, în Atena, puteți închiria un apartament, cu o suprafață de aproximativ 65 metri pătrați, cu doar 300 de euro pe lună. Rețeaua de transport este foarte dezvoltată. Orașul are metrouri, tramvaie și troleibuze. Studenții și pensionarii dispun de reduceri: 0,60 euro pentru un bilet obișnuit și 15 euro pentru un abonament lunar. Costul lunar pentru produsele alimentare în Atena este de aproximativ 250 de euro pentru o familie de două persoane. 

Barcelona, Catalonia

 

Costul mediu al chiriei unei locuințe în Barcelona este de 500-800 de euro pe lună. Dacă locuința este localizată mai aproape de centru, respectiv și costul chiriei este mai mare. Localnicii cheltuiesc pentru transport aproximativ 52,75 euro pe lună. În Barcelona, există metrou, autobuze și tramvaie de mare viteză în afara centrului. Un bilet de călătorie unic costă 2,15 euro, iar un abonament nelimitat lunar - 52,75 euro. Cheltuielile pentru produsele alimentare din Barcelona ating cifra de 300 de euro pe lună.

Praga, Republica Cehă

Costul chiriei unei locuințe în Praga este relativ mic – începând cu 9.000 de coroane (330 de euro). Sistemul transportului public este foarte impresionant. Orașul dispune de o rețea extinsă de metrouri, tramvaie, autobuze, feriboturi, chiar și funiculare, deoarece Praga este situată pe câteva dealuri. Un bilet care vă permite să utilizați toate acestea timp de o oră și jumătate, costă 1,20 euro sau 32 de coroane. O familie de trei persoane cheltuie aproximativ 70-80 de euro pe săptămână pentru produsele alimentare.

Viena, Austria

 

Prețul locuințelor în Viena depinde de dimensiune și locație. În regiunile populare, nu departe de strada comercială principală Mariahilferstrasse, costul chiriei unui apartament cu o suprafață mai mare de 20 de metri pătrați începe de la 450 de euro. În ceea ce privește transportul, este mai avantajos de procurat un abonament anual, care funcționează în metrou, autobuze, tramvaie și trenurile din oraș. Costul unui abonament nelimitat pentru o lună este de 33 euro. Cheltuielile pentru produsele alimentare depind de stilul de viață și de posibilitățile financiare. Pentru o existență modestă, locuitorii au nevoie de aproximativ 200 de euro pe lună.

Berlin, Germania

 

Închirierea unei camere în Berlin va costa de la 300 de euro pe lună. Închirierea unui apartament - de la 500 de euro pe lună. Această sumă include încălzirea, energia electrică și Internetul. Costul unui abonament lunar pentru transportul public este de 80-100 euro, în funcție de zonă. O economisire importantă este și carnetul de student. Cetățenii cheltuiesc de la 350 de euro pe lună pentru produsele alimentare. Supermarketurile din Berlin au, probabil, cele mai mici prețuri din Germania. 

Desigur, costul locuințelor, transportului și al produselor alimentare din Europa nu este singurul criteriu prin care trebuie comparat costul vieții. De asemenea, este necesar să se ia în considerare și costurile lunare pentru medicină, serviciile de comunicație, educație, îmbrăcăminte și divertisment, care, de asemenea, diferă considerabil în orașele europene.