Top 12 joburi ce pot fi facute de acasa de catre mamici

  • 22 mar. 2018, 16:13
  • 11 491

Multe mamici simt dupa ce nasc ca trebuie sa se reinventeze, sa-si schimbe jobul. Gandul de a se intoarce la un program de 8 ore in cadrul unei multinationale, a unei banci, nu le mai incanta. Vor sa stea mai mult timp cu copilul, vor sa aiba mai multa flexibilitate. Cele mai multe nu stiu in ce parte sa o ia, nu stiu le ce sunt bune, ce le-ar placea sa faca.

Am selectat pentru tine cateva tipuri de activitati ce pot fi facute cu succes de oriunde, tocmai ca decizia pe care o iei sa fie mai usoara:

1. Web/ Grafic designer/ Programator IT. Toata lumea stie ca IT-ul este foarte cautat in secolul vitezei. Orice firma, oricat de mica este, are nevoie de o persoana care stie a se descurce cu partea tehnica.

2. Contabilitate. Daca nu esti angajata si obtii un venit, atunci e bine sa ai un om care sa fie la curent cu ultimile modificari fiscale, care sa te ajute la contabilitate, intr-un cuvant. Deci daca esti contabila si iti place ceea ce faci, nu trebuie sa te intorci la fostul loc de munca, poti tine contabilitatea de acasa, la mai multe firme  mici.

3. Consultant SEO. Este o activitate foarte bine platita daca stii sa scrii si stii sa asezi informatia in pagina astfel incat sa fie usor de gasit, vizibila, de impact. Nu conteaza de unde lucrezi atata timp cat vanzarile merg.

4. Administrator site/ blog. Poti castiga bani din crearea si administrare site-urilor si a blogurilor. Daca nu stii sa faci un site sau blog, vreau sa te asigur ca nu este foarte greu, iar satisfactia va fi mare. Vei putea apoi sa colaborezi cu diverse persoane/ firme care prefera sa apeleze la cineva decat sa investeasca timp in aceste lucruri. Este foarte important sa fii prezenta in online in zilele noastre, cu diverse articole de calitate.

5. Tester Website. Multe companii platesc oameni de rand pentru a primi un feedback constructiv, din afara, despre site-ul lor. In Romania nu prea am auzit de companii care sa ofere acest lucru, dar, daca urmaresti site-urile din afara, vei gasi destul de repede asemenea oportunitati (ex. UserTesting, YouEyesau Userlytics).

6. Foloseste YouTube ca metoda de promovare si castiga bani din asta. De exemplu, poti face o demonstratie de make-up, un review al unui produs… fii inventiva, ideea e sa faci ceva foarte bine.  Dupa ce incarci filmul dorit, trebuie sa te inscrii in programul partener, da click pe setarile YouTube, bifeaza cercul de langa “Permiterea anunturilor”, apoi da click pe “Vizualizati functii suplimentare”. Bifeaza optiunea interesata. In general, trebuie sa castigi un minim inainte de a fi platit, dar dupa o perioada, situatia se va schimba, in functie de numarul de vizitatori (gasesti mai multe detalii aici).

7. Copist – persoana care transcrie diverse documente, de exemplu, transcrierea unui mesaj audio (interviu) de pe o inregistrare video/audio. Acesta este un job care la noi este cunoscut de foarte putine persoane, dar, in Statele Unite ale Americii este foarte cautat. Experienta anterioara nu este necesara, dar, o limba straina cunoscuta la perfectie, da. Se angajeaza din orice parti ale lumii (de exemplu, Transcribeme).

8. Agent call-centerDaca iti place sa vorbesti la telefon si stii la perfectie anumite limbi straine, sa lucrezi de acasa cu diversi oameni cu nationalitati diferite nu e nimic iesit din comun. Poti opta intre departamentele de relatii cu clientii, vanzari, asistenta tehnica, rezervari, in functie de ce prefer sa faci (de exemplu, pe The Spruce).

9. Agent de vanzari (reprezentant). Sunt multe firme care dau comisioane din vanzari (sau ofera diverse beneficii persoanelor care le promoveaza sau le vand produsele (de exemplu, Oriflame, Forever Living, Amway, Usborne, Tupperware etc.). Daca iti place sa vinzi, atunci incepe sa cauti compania care impartaseste aceleasi valori ca ale tale si care promoveaza produse pe care le respecti sau le folosesti cu drag.

10. Profesor, pe diferite domenii (matematica, limbi straine, IT etc.). Ai nevoie doar de un calculator, de conexiune internet, diploma de profesor sau formator. Sunt multe companii care angajeaza, din diverse locuri ale lumii. E preferabil sa stii la perfectie limba engleza, deoarece cele mai multe dintre aceste companii au sediul in SUA, iar cursantii sunt de peste tot (de exemplu, aici sau aici)

11. Lucrul hand-made. Daca esti o persoana creativa, iti place sa lucrezi cu mainile, atunci “Sky is the limit”! Poti face bijuterii, cosmetice naturale, poti croi diverse accesorii, poti face imbracaminte, poti crea jucarii pentru copii, aranjamente florale, intr-un cuvant orice. Singurile conditii este sa pui mult suflet in ceea ce faci, sa studiezi foarte bine piata sa vezi ceea ce se cere si sa-ti dai seama cu ce te diferentiezi tu fata de ceilalti.

12. Daca iti plac oamenii si natura, daca iti place sa surprinzi diverse momente, devino fotograf profesionist! Sunt multe cursuri care te invata arta fotografiatului. 

Majoritatea joburilor propuse de mine mai sus nu iti garanteaza un venit fix pe luna, dar, in schimb, iti oferta flexibilitatea de care ai mare nevoie in aceasta perioada, iti ofera sansa de a incerca diverse activitati pentru a vedea daca sunt potrivite pentru tine, daca iti plac, castigand si bani suplimentari.

Ca si recomandare, fii in permanenta legatura cu alte mamici si ajutati-va reciproc! Urmareste site-urile care te intereseaza, care te ajuta la jobul actual. E normal sa nu ne pricepem la toate si sa cerem ajutor cand e nevoie, nu trebuie sa reinventam roata! Fii fericita facand ceea ce iti place!